Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $74,58 /fat +2,35% siden igår samme tid og +0,66% siden Oslo Børs stengte. EIA oljelagertall viste et lagerfall på 5,8m fat mot API som viste 5,2m fat. Forhåndsestimatene var på 1,9m fat fall. Bensinlagrene viste vekst på 1,2m fat mot API som vista fall på 0,9m fat. Forhåndsestimatene var på fall på 0,4m fat. Destillatene viste vekst på 1,8m fat, samme som API. Forhåndsestimatene var på 1,5m fat vekst. Alt i alt, tall vi ser på som positive for oljeprisen. Amerikanske oljeproduksjon er nå på 11m fpd.

SALM: Oppdrettsselskapet Salmar leverte kvartalstall i dag. Topplinja kom inn på NOK 2,9mrd mot ventet NOK 2,79mrd. Operasjonell EBIT på NOK 878,6m mot ventet NOK 922m. Selskapet opprettholder guiding (i motsetning til mange andre) på 143k tonn i 2018. Selskapet kommer med lite guiding av interesse. V vet at marginene i H2, kommer til å være svakere da selskapet guider lavere priser og kostnader så vidt ned. Op. EBIT kom inn 4,7% lavere enn konensus og vi venter at estimatene justeres ned tilsvarende. Forundrer oss ikke om vi ser aksjen ned 4-5% i dag.

VALUTA: Det er lite med økonomiske makro nyheter siden gårsdagen. Fokus mot sentralbankmøtet i Jackson Hole og møte mellom Kina og USA rundt handel- og tollavgifter. Amerikanske børser blandet med små utslag. USD noe sterkere. USD Index på 95,35 med EURUSD på 1,1555. Amerikanske renter faller videre (se chart). Referat fra siste Fed møte ble sluppet i går, ingen overraskelser og høyere rente utover på tidsaksen bør påregnes om Ikke makrobildet skulle endres vesentlig. I Europa steg børsene onsdag, men også her var utslagene små. Ingen nyheter synes å være gode nyheter. Euro Stoxx 50 opp 0,3 prosent. Euro Index 93,95 og vi ser EURCHF 1,1380. I Østen stiger Nikkei og Shanghai, mens Sydney faller noe tilbake. USDYEN 110,85 med EURYEN 128,10. AUS omsettes 0,7290 mot USD. Gull har steget noe i verdi siste dager, 1,198USDo. Aluminium sideveis på 2.059USDt. Våre egen krone styrket seg noe utover dagen og kveld, hovedsakelig på oljeprisen og et roligere Europa. EURNOK omsettes 9,6800 med USDNOK 8,3775 og SEKNOK 0,9215.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.