Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $76,12/fat +0,55% siden i går samme tid og +0,18% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen har vist en tydelig range etter at det kommer blandete signaler rundt tilbud/etterspørsel videre. OPEC indikerer at de skal (og deler har allerede økt) øke produksjonen, men oljeprisen får støtte om tro på bortfall av volum bla Venezuela og Iran. Vi kan også se at volumet har blitt lavere den siste måneden og det mener vi er på bakgrunn av usikkerheten rundt hvor oljemarkedet faktisk skal.

NRS: Norway Royal Salmon leverte tall idag. Omsetning på NOK 1,21mrd mot ventet NOK 1,3mrd. Operasjonell EBIT på NOK 181m mot ventet NOK 188m. Slaktevolumet var på 8773 tonn mot ventet 7100 tonn. Infesiøs lakseanemi er funnet på noen av mærene. De tar ned guidingen for året til 36k tonn fra 40k tonn. Skuffende fra selskapet og med en EBIT som er ~10% lavere og et slaktevolum som er ~10% lavere for året venter vi en skrell i dag og ser ikke bort i fra ~10% estimatnedjusteringer for året fra analytikerne.

VALUTA: NAFTA avtale på bordet, enighet mellom Mexico og USA gir ett utkast til avtale. Underbygger siste dagers positive tone og sender børsene nordover. Dow stenger 26049 opp 1,01 prosent. Så vel S&P500 og Nasdaq i all time high modus. USD svekker seg med børs oppgang og tro på «varmere» klima i tradetalks mellom USA og andre motparter. USD Index 94,80 med EURUSD 1,1675. I Europa ser vi samme bilde, IFO indeksen i Tyskland viser tro på positiv utvikling fremover. EuroStoxx 50 opp 0,89 prosent, mens DAX la på seg gode 1,16 prosent. EUR Index handler høyere, 94,35 og EUR sterkere i mange kryss. I Østen er børsbildet avventende, ingens store utslag på de store indeksene. USDYEN 111,25 med EURYEN 129,90. AUD 0,7330 mot USD. EURSEK handler 10,6300 med SEKNOK 0,9155. Makrobildet forsetter å se positivt ut her hjemme. Høyere oljepris samt tro positive børser bør være gode nyheter for krona, men som tidligere nevnt er utviklingen i Sverige mer kronesenestivt. EURNOK 9,7310 med USDNOK 8,3350 og CHFNOK 8,50.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg