Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $77,53/fat uendret siden fredag samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. CFTCtallene viser at hedgefund økte sine netto longposisjoner i forrige uke. Dette uttales å være på bakgrunn av frykten for tilbudsproblemer ved volumbortfall fra Iran. Longposisjoner økte og shortposisjoner falt, så dobbel styrke i oppgangen. Baker Hughes riggtelling viste vekst første gang på tre uker. Antall oljerigger er nå på 862 rigger.

LAKS: Siste rest av laksetillatelsene legges nå ut for salg. Før sommeren ble det holdt en auksjon og 97% av tillatelsene ble solgt ut. Det gjenstår 414 tonn MTB. Minsteprisen er satt til NOK 120 000 per tonn. Størstedelen av volumet er i Nord-Trøndelag opp til Bodø (300 tonn MTB).

VALUTA: USD styrkes med uroligheter i flere fremvoksende markeder; Tyrkia, Argentina med flere. Renter presses opp og valutaene svekkes. USD Index 95,05 med EURUSD på 1,1610. Amerikanske børser sideveis fredag uten store nyheter. I Europa falt aksjene fredag, Euro Stoxx 50 ned 1,18 prosent og Dax tok av 1,04 prosent. Bilindustrien med svake selskapstall samt bekymringer rundt trade talks trakk ned (se chart). Euro Index på 94,30 og vi har EURCHF på 1,1260. Brexit fortsatt hovedtema i London, GBPUSD 1,2930 med EURGBP på 0,8985. I Østen faller børsene med bekymringer rundt Kina-USA trade talks. Shanghai ned 0,79 prosent, mens Nikkei ned 0,59 prosent. YEN noe sterkere, 110,85 mot USD og 128,75 mot EUR. I Sydney er siste tids makrobildet vært skuffende og retail sales tallene i dag kommer også under forventninger. Uro rundt handel og råvarepriser trekker i samme retning. AUSUSD ned 0,7190. Gull omsettes 1206USDo, mens Aluminium ligger 2120USDt. I Sverge er vi inne i valguka. Det synes fortsatt som en åpen kamp om makten. EURSEK 10,6175 ned SEKNOK 0,9165. Det er lite med makrotall her hjemme så utviklingen i SEK og Europa vil styre krona. EURNOK omsettes 9,7350 med USDNOK 8,3850.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.