Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $77,15/fat -0,39% siden i går samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. API oljelagertall kom i går. Det er estimert at oljelagrene falt med 1,7m mot ventet fall på 1,3m fat. Bensinlagrene opp med 1m fat mot ventet 810k fat fall. Destillatene økte med 1,8m fat mot ventet 742k fat vekst. I kveld kommer de offisielle tallene.

NHY: Hydro/Alunorte har signert en avtale med den brasilianske stat. Det er ikke signert noe konkret tidslinje på når Alunorte kan være tilbake på 100% produksjon. Det de har signert på er en avtale der de er enige om hvordan de skal drive (Term of Adjusted Conduct (TAC)). Under denne avtalen skal Hydro oppgradere anlegget, gå igjennom, gjør studier og støtte lokalbefolkningen med mat etc. Alunorte har produsert på 50% kapasitet siden mars og har tynget aksjekursen. Vi mener at denne nyheten bør drive markedet. Før dette skjedde handlet aksjen rundt 60 kroner, 31% over der vi er nå.

NAS: Selskapet kom med trafikktall i dag. Yielden var på NOK 0,45 mot ventet NOK 0,44. Fyllingsgraden var på 89,6% mot ventet 89,9%. Kapasiteten (ASK) økte med 33% mo ventet 35,2% å-o-å. Passasjertrafikken (RPK) økte med 31% mot ventet 33,5%. Alt i alt, litt bedre enn ventet. Vi har nå de siste to månedene fått en yield som er bedre enn ventet og vi må tilbake til apriltallene for å finne en måned der Norwegian har levert en dårligere yield enn ventet. Selskapet uttaler at kapasitetsveksten er kommer til å være svakere i perioden fremover enn den har vært i tidligere måneder. Dette er positivt i våre øyne da yielden blir svekket jo mer long haul kapasitet som kommer i markedet. Viktige for selskapet er å nå klare å bygge en god inntjening rundt rutene de har.

VALUTA: Amerikanske børser sendte onsdagen blandet, Dow svakt i pluss, mens resten av de store. Indeksene falt tilbake. Nasdaq ned over en prosent, Facebook og Twitter trekker ned etter høring. USD Index 95,15 med EURUSD 1,1610. Utviklingen i fremvoksende markeder er fortsatt en stor usikkerhet. I Europa fikk vi et knippe med svake makrotall onsdag. Vi merker oss at detaljhandel falt 0,2 prosent mm. Makro, trade talks slår negativt på børsene, Euro Stoxx 50 ned 1,29 prosent og Dax ned 1,39 prosent. EURCHF omsettes 1,1280, mens GBP er stabil, 1,2910 mot USD og 0,9010 mot EUR. I Østen er børsbildet rødt, alle indekser handler lavere. Shanghai ned 0,71 prosent, mens Nikkei tar av 0,51 prosent. YEN sideveis, 111,30 mot USD og EURYEN 129,45. AUD fortsetter å være under press 0,7170 mot USD. I Sverige har Riksbanken møte, konsensus er uendret på renter og politikk. Vi kan ta med at ved sist møte var direksjonen ikke enstemmig i avgjørelsen. EURSEK 10,5335 med SEKNOK 0,9285. Boligtallene her hjemme, de sesongjusterte, kom inn lavere enn ventet og ga ikke noe økt press for høyere renter. Krona svakket seg utover dagen og kvelden. Negative børs og lavere oljepris ga heller ikke næring til krona. EURNOK 9,7790 med USDNOK 8,4125.

EURNOK siste året

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.