Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $76,53/fat -0,80% siden i går samme tid og -1,37% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen ble sendt nedover på tross av en EIA rapport som i verste fall kan bli sett på som nøytral. Tallene viste at råoljelagrene falt med 4,3m mot API som viste fall 1,17m fat. Bensinlagrene viste vekst på 1,8m fat mot API som viste opp 1m fat. Destillatene viste vekst på 3,1m fat mot API som viste 1,75m fat opp. Noe av denne forklaringen kan nok komme at driving season var ferdig ved labor day weekend (helgen som var) og produsentene justerte for å legge opp til mindre etterspørsel utover høsten. Ofte får man en reversering av store lagerfall/bygging, men for tallene neste uke er vi ikke like sikre på at det skjer. Total etterspørsel er ned 474k fpd og importen opp 229k fpd. Produksjonen flat på 11m fpd.

VALUTA: USD handler svakere enn torsdagen, 1,1625 mor EUR og en Index på 94,95. Børsene noe blandet, Dow med blå tall, mens andre store indekser har røde tall. Dagens arbeidstall blir viktige og krydret med den stadige usikkerheten rundt trade talks er markedet litt avventende. I Europa er stemmingen negativ og børsene faller tilbake. Euro Stoxx 50 ned 0,55 prosent, mens Dax tar av 0,71 prosent. Euro Index på 94,20 og CHF styrkes som safe haven mot EUR. 1,1220 handles. GBP stabil, mens børsen viser røde tall, ned 0,87 prosent. GBPUSD på 1,2925 og EURGBP 0,8995. I Østen er det også usikkerheten rundt handel som styrer markedene og økt bekymring i Tokyo sende Nikkei ned 0,76 prosent og YEN sterkere. USDYEN 110,60 med EURYEN på 128,50 AUD handler 0,7145 mot USD. I Sverige holde Riksbanken enstemmig renten uendret. De opprettholder sine prognoser, men kan synes som om markedet tror første renteoppgang først skjer på nyåret. I Valgkampen er spenningen høy og siste målinger viser dødt løp mellom blokkene. SD vil bli den store nøkkelen til veien videre. EURSEK 10,5960 med SEKNOK 0,9250. Norske kroner på svake side, Industriproduksjonstall kom inn kl 0800, 0,9 prosent mm som var et tikk svakere enn konsensus. Vår egen valuta forsetter å preges av usikkerheten der uten og ikke minst er SEK viktig. EURNOK 9,7970 med USDNOK 8,4215.

EURSEK siden 2017

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.