Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $77,65/fat +0,28% siden fredag samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. Vi kan se at «handelskrigen» mellom Kina og USA nå påvirker oljelandskapet også. Ingen skip med olje har forlatt USA med destinasjon Kina i august. I juni og juli ble det skipået over tilsvarende 300k fpd med olje fra USA til Kina. I grafen under kan vi se hvordan spreaden mellom Brent og WTI (Amerikansk lettolje) har økt med økt retorikk rundt handelskrig. Flere tradere frykter for at ordre fra Kina kommer til å stoppe helt opp utover.

LAKS: Chile innfører strengere reguleringer på tetthet i merdene. Tettheten skal vurderes ut i fra dødelighet, nivåer av lakselus og miljøindikatorer. Den nedre maksimal tettheten reduseres fra åtte til fire kg per kubikkmeter. Dette betyr at straffen for selskaper økes kraftig og selskapene må nå bruke flere merder for å oppnå samme produksjon som tidligere. Det som er mye fokus er hva selskapene har som planlagt vekst og at Chilenske myndigheter vil stoppe selskaper som skal ha en kraftig vekst nå som prisene er høye. Disse reguleringene vil gi selskapene høyere kostnader.

VALUTA: USA og Canada møtes igjen for samtaler som kan ende i en ny NAFTA avtale. Trade talks med Europa fortsetter og meldinger om nye tollsatser for Kinesiske varer preger bildet. USA børsene blandet, Dow i rødt, mens resten av indeksene legger på seg. Index på 95,05 og USD noe svakere, men godt innenfor siste tids range. 1,1605 mot EUR. I Europa fikk en positiv børsdag mandag, Euro Stoxx 50 opp 0,56 prosent. Euro index 93,75 og EUR noe sterkere . EURCHF nedadgående trend brutt på 1,1200 nivået, åpner 1,1315. ZEW index fra Tyskland senere i dag. Det at EUs sjefsforhandler i Brexit uttalte at en avtale kan landes innen frist sendte GBP høyere. GBPUSD på 1,3055 med EURGBP 0,8895 og GBPNOK 10,9200. Industriproduksjonstall i UK mandag kom sterkere enn konsensus. I Østen stiger Nikkei 1,26 prosent på mindre frykt for USAs tollsatser, mens Shanghai er uendret. YEN noe svakere, 111,45 mot USD og 129,50 mot EUR. AUD fortsatt under press, 0,7125 mot USD. Metaller stort sett uendret og innenfor siste tids prisbilde. Gull ligger 1200USDo. I Sverige er vi langt fra i mål med ny regjering, onsdag skal alle stemmer være opptalte. EURSEK 10,50 med SEKNOK 0,9255. BNP tallene her hjemme kom inn KL 0800, Fastland opp mens totalt fikk vi en nedgang på 0,2 prosent mm. Vi får Norges Banks rapport fra regionalt nettverk KL 1000, kan være spennende lesning i forkant av neste ukes rentemøte. EURNOK 9,7230 med USDNOK 8,3700.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.