Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $79,38/fat +2,23% siden fredag samme tid og +1,30% siden Oslo Børs stengte. API oljelagertall kom i går kveld. Estimert fall på 8,64m mot ventet fall på 2,7m fat. Bensinlagrene estimert opp 2,12m fat mot ventet uendret. Destillatene opp 5,82m fat mot ventet opp 2,3m fat. I morgen kommer de offisielle tallene fra EIA. EIA oppjusterer sine estimater for Brentprisen for 2018 og 2019. Snittet for 2018 oppjusteres til $72,84/fat og 2019 snittet anslås til å være på $73,68/fat mot tidligere $70,58. Produksjonen for 2019 estimeres til å ligge på i snitt 11,5m fpd mot tidligere ventet 11,7m fpd. Alt i alt, en rapport som tolkes bullish for oljeprisen.

OLJESEKTOR: I dag er det Pareto olje- og offshorekonferanse. Flere store selskaper kommer til å presentere, alt fra oljeservice til produsenter. Uttalelser derfra kan skape markedsbevegelser. Det blir spennende å se hvordan selskapene guider videre CAPEX og utsiktene i markedet. Vi har tatt en kjapp titt på noen presentasjoner, og det virker ikke som veldig mye info er der, så det blir uttalelser ila konferansen som blir evt markedsdrivende.

SUBC: Ikke mye nyheter fra SUBC fra analytikermøte men et par key takeaways kom; det er fare for noen nedrevideringer etter Q3 tallene, men hever man synet litt og ser utover 2019 er det mulighet for bedre marginer og en tightere marked. Ingen spesifikk guidance gitt. Redburn hever aksjen til KJØP.

VALUTA: USD handler noe sterkere, men innenfor siste dagers range. Vi ser EURUSD 1,1585 med USD Index på 95,15. Trade talks fortsetter å være hovedtema verden rundt, andre nyheter og makro ilegges mindre betydning i det korte bildet. Amerikanske børser endte alle opp tirsdag, Nasdaq best i klassen med 0,61 prosent. I Europa er bildet uendret, Zew Indeksen i Tyskland kom inn høyere enn ventet. Euro Index på 93,65 og EURCHF omsettes 1,1285. Vareproduksjonstall slippes senere i dag. I Østen er det tollsatser som styrer, frykt for eskalering gir mindre risikoappetitt for aktørene. Børsene store sett uendret, YEN 111,50 mot USD og EURYEN 129,25. AUD fortsetter lavere og vi har AUDUSD 0,7105. Gull omsettes 1199USDo, mens Aluminium ligger 2060USDt. I Sverige skal riksbanksjefen snakkes KL 10,30, endelig utfall av valget ventes i dag EURSEK 10,4900 med SEKNOK 0,9205. Regionalt nettverk her hjemme tilsier god vekst i tiden som kommer og isolert sett enda ett tall/rapport som gir sentralbanken grunn til høyere rente og høyere rentebane. Krona handlet sterkere på tallene og olje. EURNOK omsettes 9,6550 med USDNOK 8,3320

EURNOK og EURSEK siste året, prosentvis utvikling

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.