Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $79,34/fat uendret siden igår samme tid og -0,28% siden Oslo Børs stengte. OPEC kom ut med sin markedsrapport i går. De nedjusterte sitt estimat av global etterspørselsvekst. Nå ligger snittet for Call on OPEC på -0,69m fpd for 2018 og på 2019 på -0,47m fpd. EIA lagertall kom i går kveld. Råoljelagrene viste fall på 5,3m fat mot API som viste fall på 8,64m fat. Bensinlagrene viste vekst på 1,25m fat mot API som viste vekst på 2,1m fat. Destillatene viste vekst på 6,1m fat mot API som viste vekst på 5,8m fat. Alt i alt, tall som var

DNB: DNB og Nordea har blitt enige med BlackStone om å selge deler av sine poster i Luminor til BlackStone. Luminor er en bank som er startet på bakgrunn av DNB og Nordea sine operasjoner i Baltikum. De eier nå 20% hver og Nordea har i en annen avtale med BlackStone en forwardavtale om å selge sin andel. DNB skal motta €500m i cash for salget. DNB uttaler selv at transaksjonen ikke kommer til å noen vesentlig betydning for regnskapet.

VALUTA: Amerikanske børser sideveis onsdag uten store nyheter. USA inviterer Kina til nye samtaler rundt handel noe som kan gi positive signaler til markedet. USD handler noe svakere, men holder seg innenfor siste tids smale range. USD Index 94,90 og EURUSD handler 1,1620. I Europa kan vareproduksjonstallen inn lavere enn ventet i går og er ett nytt makro tall som skuffer. Dagens rente møte i ECB gir således liten tro på endringer i politikk og rentesetting. Resultatet slippes 13,45 med pressebrief 45 min senere og det er kanskje her vi kan får markedsbevegelser. BOE har også rentemøte, KL1300 får vi resultatet. Juncker på linje med May om en frihandelsavtale EU/UK. EUR Index på 93,45. EURCHF 1,1270 og vi ser GBPUSD 1,3035 med EURGBP 0,8915. I Østen har vi positive børs tall, Shanghai opp 0,62 prosent, mens Nikkei er opp 0,97 prosent. YEN stabil, 111,45 mot USD og 129,45 mot EUR . AUD tar igjen noe av svekkelsen, 0,7175 mot USD. I Sverge telles det fortsatt stemmer så den endelige parlamentarisk bilde er fortsatt ikke klart. SEK handler sterkere, 10,4360 mot EUR og 0,9195 mot NOK. Vår egen krone hadde en sterk dag onsdag drevet av olje, børs og SEK. Det er økende tro på høyere rente på NB sitt møte neste uke. EURNOK 9,5985 med USDNOK 8,2615.

EURNOK siste året

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg