Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $79,18/fat +1,93% siden igår samme tid og -0,25% siden Oslo Børs stengte. API tallene kom ut i går. Det estimeres vekst på 1,2m fat olje mot ventet fal på 2,7m fat. Bensinlagrene estimert ned 1,5m fat mot ventet fall på 104k fat. Destillatene estimert opp 1,5m fat ventet opp 651k fat. Etter børs i dag kommer de offisielle tallene fra EIA.

SCH: Schibsted meldte i går at de skiller og skal børsnotere internasjonal rubrikk (international classified). Selskaper velger da å dele opp selskapet i geografiske enheter og ikke forretningsområder. Dvs at Finn.no, Blocket.se og Tori.fi. I våre øyne er det den internasjonale delen som er den mest interessante med Leboncoin. Den nordiske delen kommer til å ha mye publishing og print. Vi mener at det å beholde Finn.no etc da blir en måte å veie opp for en fallende trend innenfor print publishing i Norden. Dette er kun spekulasjoner fra vår side, men sånn sett fra siden er nok MPI (spin-off selskapet) det som er mest interessant videre.

VALUTA: Amerikanske børser stiger tirsdag, Nadaq opp 0,74 prosent og er best blant de store indeksene. Det er lite nytt rundt trade taks så det er underliggende selskaps tall som styrer. USD Index på 94,15 noe som er uendret siden samme tid i går. US bond yield, 3,05 på 10 åringen, mens 2 åring ligger 2,803. EURUSD ligger 1,1675, Emerging markets uten store utslag, USDTRY 6,3825 Positiv børsdag i Europa tirsdag, EUR Index på 94,30 med EURCHF på 1,1255 GBP holder på positiv trend, 1,3150 mot USD og EURGBP 0,8880. I Østen er trenden like resten av verden, BOJ holder på sine fremtidstanker og Nikkei fortsetter mot oppsiden. YEN noe svakere, 112,35 mot USD og 131,20 mot EUR SEK noe sterkere, 10,3985 mot EUR og 0,9160 mot NOK. Krona styrker seg også med olje, børs og SEK. Rentemøte her hjemme i morgen vil gi nye signaler. EURNOK 9,5220 og USDNOK 8,1530.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg