Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $81,87/fat +0,34% siden igår samme tid og -0,28% siden Oslo Børs stengte. Goldman Sachs er ute å uttaler at de venter oljeprisen i en range mellom $70-80 ved slutten av året. De peker på at det trengs enda en katalysator for å dra oljeprisen oppover. De venter dog at OPEC kommer til å balansere bortfallet fra Irantilbudet av olje. I våre øyne er det her den store usikkerheten ligger. Velger OPEC å øke produksjon eller la den ligge for å dra opp prisene.

OLJE/SERVICE: ABG oppjusterer DNO til Kjøp fra Hold og øker kursmålet fra NOK 18 til NOK 20. PGS økes til Kjøp fra Hold og kursmålet fra NOK 40 til NOK 45. For DNO peker de på Faroe, drilling på norsk plattform og mulig outperformance fra Peshkabir. Vi må huske at DNO sin valuation er på vanlig metric er lav, da de opererer i et konfliktfylt område. Derisking der, kan slå mye på kursmålet. For PGS peker de på økt MC salg (noe som er det første som selges i en olje rebound) og bedre rater. Det er tydelig at de siste dagene at Oslo Børs har outperformet resten av verden sammen med oljeprisen. MSCI World Index har utviklet seg -0,26% denne uken, mot OBX indeksen som har gått 2,99%. Både DAX og SP500 er negative denne uken. Oljeprisen er opp 3,9% siden fredagens close.

AKSO/EQNR: Equnior og Aker Solutions formaliserer sitt samarbeid. Selskapene har jobbet tett, men nå har selskapene signert en global samarbeidsavtale. Det skal legges til at TechnipFMC og Equinor gjør det samme.

VALUTA: Amerikanske børser handlet blandet i går uten de store utslagene. USD noe svakere og det var Draghis uttalelser om høyere inflasjon i Eurosonen og derav mulig høyere rente som ga EUR et løft. USD Index på 93,75 med EURUSD 1,1770. Fed har rentemøte i dag og konsensus er en heving av styringsrenten til 2-2,25 prosent. Spenning til Feds vurdering av rentebanen og forventinger i 2019. Brexit sluttdato kommer stadig nærmer uten at vi har sett noe endelig avtaleutkast. GBP holder seg stabil. GBPUSD 1,3175 med EURGBP 0,8930. Eurobørsene hadde en positiv dag i går, utslagene var dog begrensede. EuroStoxx 50 opp 0,25 prosent. EUR noe sterkere med Draghis uttalelser, Euro Index 94,20. EURCHF 1,1350. Positiv børsdag i Østen, Shanghai opp 1,07 prosent og Nikkei klatrer videre, opp 0,36 prosent. YEN svekkes med positiviten og handler 112,90 mot USD og 132,85 mot EUR. AUD omsettes 0,7265 mot USD. Metaller handler i siste tids rangebilde, Gull 1205USDo mens Aluminium på 2060USDt. I Sverige er det en uklar politisk situasjon etter at sittende regjering ble kastet i går. SEK mister noe av siste tid styrkelse. EURSEK 10,3675 med SEKNOK 0,9215. Våre egne sentralbanksjef holdt tale i går og, ikke uventet, gjentok sentralbankens grunnlag for siste rentemøtes resultat. Vi fikk AKU ledighet inn KL 0800 og ledighet stiger noe, 4,0 prosent mot ventet 3,8 prosent. NOK handler sideveis, fokus mot børs og olje, EURNOK 9,5575 med USDNOK 8,1225.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.