Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $81,73/fat -0,59% siden igår samme tid og +0,09% siden Oslo Børs stengte. Oljen handler flatt i morgentimene og virker som markedet sitter litt avventendene. Vi ser det samme i forwardkurven at selv om den har hevet seg med omkring $3/fat, har deltaen holdt seg relativt uendret. Reuters meldte i går at Saudi Aramco skal øke produksjonskapasitet med omkring 550k fpd fra Q4 på to oljefelt, Khurais og Manifa. Aramco selv nekter å komme med en uttalelse.

B2H: B2Holding har kjøpt en bulgarsk portefølje med en potensiell verdi på €249m fra Unicredit. Ingen mer info fra selskapet.

AKSJER: Generelt lite nyheter om morgenen, så venter ingen store utslag på børsen i dag. Et par oppgraderinger for Yara fra ABG og Credit Suisse. Credit Suisse til NOK 335 fra NOK 325 og ABG fra NOK 385 til NOK 445.

VALUTA: Amerikanske børser endte torsdagen med blå tall, Nasdaq best i klasene med en oppgang på 0,65 prosent. Fed sjef Powell snakket USD sterkere. Renter og makro i fokus. Vi tar med igjen at siste periodes økende inflasjon og renter samt en sterk USD vil over tid påvirke amerikansk økonomi. Inflasjonstall slippes KL 1430 og kan gi renter og USD markedsutslag. USD Index på 94,55 med EURUSD. I Europa er Italia i fokus og kamp rundt nye budsjettet og veivalg kan velte regjeringen Inflasjonstall for Eurosonen senere i dag blir viktige. EUR faller noe tilbake, Index på 93,95 og EURCHF på 1,1370. Det var ellers en god børsdag i Europa torsdag, EuroStoxx 50 la på 0,47 prosent og alle indekser, foruten Italia var i blått. I Østen er det en sterk dag på børsene backer at Powells uttalelser og sterk USD. Nikkei på 27års toppnotering og la på seg 1,37 prosent. Shanghai opp 0,88 prosent. USDYEN 113,50 med EURYEN på 132,20. AUD sideveis, 0,7220 mot USD Gull handler 1187 USDo mens Aluminium omsettes 2031USDt.Svenske kroner handler mot sterke siden, 10,2975 mot EUR og 0,9215 mot NOK uten de helt store nyhetene. Vår egen NOK fulgte SEK sterkere og hjulpet av børs og oljeprisen ser vi EURNOK under 9,50 igjen. 9,4875 på morgenkvisten. Vi er tilbake på sommernivåer nede rundt 9,40 området så dette vil bli neste tekniske område. USDNOK 8,1520. Vi tar med at detaljhandel her hjemme steg med 0,6 prosent siste måned.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.