Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $85,26/fat +2,50% siden i går samme tid og +2,3% siden Oslo Børs stengte. IRAN IRAN IRAN – SANKSJONER SANKSJONER SANKSJONER. Markedet har ett fokus og det er Iran sanksjonene som slår inn om en drøy måned. Vi kan se at eksporten fra Iran faller og storyen om fallende tilbud får vann på mølla.

BAKKA: Bakkafrost slaktet 7,2k tonn laks i Q3. Fôrsalget i Q3 var på 23,5k tonn. Selskapet guider ikke på kvartalsvise volumer, så her er det kun hva anaytikerne har forestilt seg som gir konsensus. Vi må huske at de hadde en død på 750k fisk. Slaktevolumet kom dog under forventningene og prisene har ligget på omkring 54/kg (FCA Oslo). Venter en litt negativ dag for Bakka på bakgrunn av dette, men det gir ikke de store nedjusteringene da en del analytikere allerede har gjort det

SUBC: Subsea 7 har mottatt en «sizeable» kontrakt i Mexicogulfen. Kontrakten er gitt til Subsea Integration Alliance, Subsea 7 og OneSubsea, fra Fieldwood Energy. Ingen uttalelser på hvordan inntektene fordeles, men en sizeable contract er mellom $50-150m. Legger vi til grunn at de får 50% av kontrakten bør det gi, basert på historiske tall bør de gi en EBITDA verdi på NOK 32-96m. Selskapet prises til en EV/EBITDA på 6,9x. Dette gir denne kontrakten en verdi på enterprisenivå på NOK 221-662m og deretter på MCAP nivå på NOK 235-706m. Dette gir en verdi per aksje på NOK 0,72-2,16. Altså positivt og noe som kommer til å understøtte aksjen i dag, sammen med en oljepris over $85/fat.

VALUTA: Markedene handlet positivt med USA-Canada utkast. Dow og S&P500 begge mot oppsiden og sistnevnte hadde toppnotering i løpet av sesjonen. USD handler sterkere og Index over 95. EURUSD tester viktige nivåer rund 1,15-1,1530. Powell snakker i dag om inflasjon og arbeidsmarkedet og uttalelser her kan gi markedsbevegelser. Europa også positiv mandag, EuroStoxx50 la på seg 0,49 prosent. Euro Index noe lavere, 93,60. EURCHF omsettes 1,1365. Italia trekker mot den negative og spenning til om budsjett blir godkjent. I Østen var Shanghai stengt mens Nikkei ender sideveis. YEN noe sterkere, 113,75 mot USD og 131,25 mot EUR. AUD faller noe tilbake, 0,7195 mot USD. SEK svekker seg noe, 10,3770 mot EUR og 0,9100 mot NOK. Lite med nyheter, parlamentarisk uklart. NOK handlet innen smal range mandag. Olje og børs trekker mot positive siden mens svakere SEK bidrar motsatt. Vi åpner 9,4410 i EURNOK mens USDNOK omsettes 8,1850.

EURUSD siden 2015

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg