Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $85,97/fat +1,30% siden i går samme tid og +1,57% siden Oslo Børs stengte. EIA tallene i går. Råoljelagrene økte med 8m fat mot API som viste vekst på 0,91m fat. Bensinlagrene falt med 0,46m fat mot API som viste fall på 1m7m fat. Destillatene ned 1,75m fat mot API som viste ned 1,2m fat. Produksjonen var flat på 11,1m fpd. Alt i alt, negative tall for oljeprisen med 8x så mye bygging som ventet. Markedet bryr seg ikke nevneverdig om dette og fokuset er på Iran og sanksjonene.

NHY: I går meldte Hydro at de stenger ned Alunorte fra 50% produksjon til null. Dette er offisielt på bakgrunn av at deres deponi for bauksittrester begynner å bli fullt og de har ikke mulighet til å bruke et annet deponi. Dette gjør at bauksittgruven Paragominas og aluminaraffineriet Alunorte har begynt nedstenging. I går kl 18 hadde selskapet en telefonkonferanse der de sier at totalt 4700 blir sagt opp, både direkte og indirekte. Brandtzæg uttaler at de har alumina nok til ut oktober. De uttaler at det tar to-tre måneder å starte produksjonen opp igjen. Selskapet sier at de kan bruke kinesisk alumina i aluminiumsproduksjonen, men vi må huske at aluminaprisene har skutt til værs og bare denne økte kostnaden slår hardt på selskapet. De neste ukene blir veldig spennende, da vi ser på alt dette som forhandlinger. Hvis ikke denne situasjonen løses kan vi fort se aksjekurser som starter på 2-tallet…

NAS: Norwegians trafikktall for september kom i dag. Passasjertrafikk (RPK) økte med 31% åoå mot ventet 34,7%. Tilgjengelig setekapasitet (ASK) økte med 32% åoå mot ventet 34,8%. Fyllingsgraden var på 88,8%, in line med estimatet på 88,9%. Yielden kom inn på NOK 0,38 mot ventet NOK 0,4. Selskapet estimerer at de har en QTD gevinst på NOK 401m på hedging, noe som inkluderer NOK 220m relatert til urealiserte hedgingposisjoner. Positivt med hedging, men alle de andre tallene var litt under ventet.

DNO: DNO sin «no intention to bid” går ut i dag. Det vil si at DNO kan kjøpe seg til over 30% av selskapets aksjer og må dermed komme med et pliktig bud ihht til britisk lov. Vi tror at selskapet kommer til å gå den veien, men venter på uttalelser fra selskapet på hvordan veien videre ser ut.

VALUTA: USA-toget i god fart fremover. Valuta, børs , renter og makro med stigende kurver. Index på 95,70 og EURUSD under 1,15, vi åpner torsdagen 1,1475. Renter tok også et lite byks, 3, 5 og 10 års rentene alle opp ca 0,1 prosent siden i går. De amerikanske børsene stiger alle på selskapstall og positive forventinger. I Europa kom detaljhandel lavere enn ventet onsdag, ned 0,2 prosent mot vente opp 0,2 prosent. Italia fortsatt en usikkerhet, himmelen på denne siden av dammen er lagt mer overskyet. Eurobørsene positive onsdag, Tyskland var stengt så litt spenning til åpning her i dag. Euro Index 93,90 med EURCHF 1,1385. Brexit enighet drar ut på tid, GBP levere, 1,2930 mot USD EURGBP 0,8870 og vi har GBPNOK 10,6450. I Østen er børsbildet blandet Kina stiger, mens Tokyo faller noe tilbake. YEN svekker seg og handler 114,35 noe som er laveste nivå for YEN på 11 måneder. EURYEN omsettes 131,20. AUD faller tilbake, 0,7080 mot USD. Aluminium stiger, 2240USDt noe som er over 100USD høyere enn samme tid i går. EURSEK ligger 10,4050 med SEKNOK 0,9085. Lite med nyheter. Norske kroner heller stabil, neste ukes inflasjonstall er neste store makroevent. Fokus på olje og børs. EURNOK 9,4525 med USDNOK 8,2350.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.