Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $85,05fat -1,09% siden i går samme tid og -0,98% siden Oslo Børs stengte. Goldman Sachs har begynt å heve blikket og ser ut 2019. De peker på en slowdown i etterspørselen i Asiatiske emerging markets samt at en del ekstra kapasitet kommer back online. Med en dollar som er sterkt, slår det hardt på pumpeprisene i land som India og Indonesia.

AKSO: Aker Solutions har signert en avtale med Petrobas der de skal tilby subsea produksjonssystem og relaterte tjenester til Meri 1 projsektet, en del av et av de største oljefunnene i Brasil i deres såkalte pre-salt lag. Selskapene kommer ikke ut med verdien på kontrakten, men ser vi på tidligere subseakontrakter de har fått i år, har de kontrakten ligget på mellom NOK 1,5-2mrd. Dette har dog vært i Nordsjøen med andre partnere. Uansett, bra med kontrakt.

AKERBP: Oljeselskapet kommer med en oppdatering på Q3 produksjon. De produserte 150,6k fpdoe. Dette er litt lavere enn konsenus som ligger tettere opp mot 160k fpdoe. Negativt.

VALUTA: Indeksert utvikling i fire valutakryss i år; EURUSD, EURNOK, USDNOK og USDJPY.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg