Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $80,69/fat -0,93% siden igår samme tid og +0,52% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen holder seg fortsatt over $80 etter at det ryktes om videre eksportfall av olje fra Iran i oktober. Eksporten sålangt i oktober har iflg Eikon data vært på 1,33m fpd mot 1,6m fpd i september. Saudi har sagt de kommer til å ta en del av bortfallet av spesielt olje til India.

SEISMIKK: TGS og Spectrum annonserer at de skal jobbe sammen ved Santos 3D programmet utenfor Brasil. For tiden pågår det en seismikkonferanse i California (https://seg.org/Annual-Meeting-2018). Aktørene der er positive og det guides at Q4 blir sterk når det kommer til late sale. Fokus på god kontantstrøm fra oljeselskapene. Flere av de har også fått forespørsel på kontrakter som varer i 2-3 år, men kun med marginale opptikk i dagratene. Tydelig at markedet venter en god oppgang fremover og flere oljeselskaper ønsker å sikre seg «billige» langtidskontrakter. Majoriteten av selskapene venter en 10-15% vekst i oljeselskapenes CAPEX mot seismikk i 2019.

VALUTA: Stort sett et uendret døgn i valutaverden. USD handler 1,1575 med Index på 94,85 som er på linje med gårsdagen. En viss usikkerhet rundt Saudi, men temperaturen sank noe utover mandagen, nyheter på morgenkvisten tilsier at dødsfall i ambassaden ikke kan linkes til kongefamilien. USA børsene blandet, brede Rusell2000 opp 0,4 prosent, mens Nasdaq tar av 0,8 prosent. Makrotall mandag kom inn lavere enn konsensus (detaljhandel). I Europa er bildet uendret, Italia og Brexit i fokus. Euro Index på 93,30 med EURCHF på 1,1450. Italia fikk levert budsjett. Arbeidstall fra England senere i dag. I Østen er børsbildet blandet, Shanghai tar av 1,17 prosent, mens Nikkei legger på seg tilsvarende. YEN faller noe tilbake, 112,05 med EURYEN 129,65, AUDUSD på 0,7115. Gull holder på siste tids verdiøkning, 1230USDo. Metaller generelt noe lavere enn mandag. EURSEK på 10,3700 med SEKNOK 0,9110, lite nytt i nabolandet. NOK handler mot sterke siden, mens utslagene er små, EURNOK 9,4425 med USDNOK 8,1590. Fokus på olje og børs

9,40 området viktig teknisk i EURNOK brudd her åpner 9,25-9,10 , oppsiden er 9,60 området viktig.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.