Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $80,16/fat +0,72% siden fredag samme tid og -0,46% siden Oslo Børs stengte. Baker Hughes riggtelling fredag viste en vekst med fire oljerigger i forrige uke. Oljeprisen holder seg over $80 da det viser seg at OPEC sliter å totalt sett øke produksjonen selv om Saudi øker sin. Sanksjonene mot Iran trer i kraft 4. november og finansministeren Mnuchin sier at de skal gjøre det vanskeligere for land å få en «sanction waiver» slik som Obama gjorde mye av på Asiatiske land.

MULTI: Multiconsult kom i dag med en profit warning. De venter en svak positiv EBI og en YTD EBIT margin på 4% og 2018 profit blir omkring som i 2017. De peker på at LINK arkitektur og internasjonale segmenter leverer tap og at faktureringsrater fortsatt er under press. De peker på at faktureringsratene over tid henger bak lønnsveksten og at dette ble veldig tydelig i Q3 da lønnsøkningen trådte i kraft 1. juli og at timingen for økte rater kom senere.

PLCS: Polarcus er tildelt kontrakt på et 3D prosjekt i Sørøst Asia. Kontrakten på fire mnd og begynner i Q4 i år. Deres flåteutnyttelse er på 100% i Q4’18. De melder ikke om noen spesifikke rater, men positivt med høy flåteutnyttelse.

VALUTA: Vi hadde et blandet børsbilde i USA fredag, Dow mot oppsiden, mens de andre indeksene falt tilbake og Russell2000 tok av over en prosent. Det er lite med nyheter, fokus rettet mot Saudi og alle reforhandlinger av avtaler Trump har iverksatt. USD Index på 95,45 med EURUSD 1,1510. Renter holder på siste tids nivåer. I Europa er det Italia og budsjetter som er hovedfokus. Budsjettet må godkjennes innen månedsslutt. Uttalelser fra EU kommisjonen om en samlende holdning rundt Italia ga et løft etter en tung start. Børsbildet i Europa blandet, EuroStoxx50 ned, mens London la på seg 0,32 prosent. Brexit avtale er fortsatt ikke spikret så siste tides usikkerhet er i intakt. GBPUSD 1,3065 med EURGBP på 0,8810. Euro Index 93,10 og vi har EURCHF 1,1475 som begge er på nivå med fredagen. I Østen stiger børsene i Shanghai og Tokyo, mens Sydney faller noe tilbake. Shanghai opp over 4 prosent på signaler fra regjeringen om tiltak for å booste vekst etter siste skuffende tall. USDCHN på 6,9320 og vi har USDYEN 112,65 og EURYEN 129,85. Metallpriser er uendret, Gull på 1229USDo. Det er lite nytt fra våre naboer, EURSEK ligger 10,3425 md SEKNOK 0,9150. Stille på nyhetsfronten her hjemme også, EURNOK 9,4660 med USDNOK 8,2085. Fokus mot Europa og olje.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.