Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $79,35/fat -1,01% siden i går samme tid og +0,08% siden Oslo Børs stengte. Etter at Saudi annonserte i går at de kommer til å øke produksjonen til 11m fpd og har kapasitet til 12m fpd. Brøt oljen under $80 og var så vidt under $79. Det at Saudi melder at de har mer å gå på kan, kanskje litt konspiratorisk, tolkes som å blidgjøre Trump i hans uttalelser om å få oljeprisen ned og produsere mer olje for å veie opp for Iran. USA vil nødig ilegge Saudi sanksjoner, og jo mer de gir til Trump og enklere kan både de og USA unngå sanksjoner. Over tid har Saudi og USA vært tette allierte og ingen av dem ønsker å «rock the boat»

KVAER: Kværner leverte kvartalstall i dag. Omsetning på NOK 1764m mot ventet NOK 1782m. EBITDA på NOK 75m mot ventet NOK 86m. EBIT på NOK 48m mot ventet NOK 60m. EPS på NOK 0,14/aksje mot ventet NOK 0,17/aksje. Alt i alt, litt svakere over hele linja. Tydelig at marginene skvises ifht ventet. Med en topplinje miss på ~1%, men en EBITDA miss på ~13%, uttaler selskapet selv at Q4 marginene kommer til å bli enda lavere. Så en nedjustering på 2018e er nok sannsynlig. På den positive siden ser 2019 backlog bedre enn ventet og på den lengre siden oppjusteres nok estimatene. Vanskelig å si nøyaktig hvordan investorene tolker rapporten, men fort at headlinen blir plukket opp og man senere ser det positive på horisonten.

TOM: Tomra leverte kvartalstall i dag. Omsetning på NOK 2247m mot ventet NOK 2232m. EBITA på NOK 408m mot ventet NOK 374m. EPS på NOK 1,71/aksje mot ventet NOK 1,53/aksje. I motsetning til Kværner ser vi positive marginer sammenlignet med konsensus. EBITA kom 9% over konsensus, mens topplinja kom ~1% over konsensus. Både Collection og Sorting bidro godt til beaten med hhv ~7% og ~11% bedre enn konsensus. Selskapet skal rulle ut i Queensland, men med en mindre operasjon. Kommer til å se litt kostnadsøkning fremover, men alt i alt, bør markedet oppjustere estimatene litt.

VALUTA: De amerikanske børsene, foruten Nasdaq, falt alle tilbake mandag. Utslagene var dog små. Amerikanske renter holder seg på nivået sett siste tiden. US 10Y på 3,168 mens US 30Y på 3,363. USD noe sterkere, 1,1440 mot EUR og Index på 95,90. I Europa er Italia og Brexit fortsatt hovedtemaer. Italia sitt budsjett trenger godkjenning og sett i lys av en Union bør de satte parametere følges. Brexit fortsetter å være en usikkerhet hvor Irlands grense synes være the main obstacle. GBP falt tilbake mandag og handler 1,2940 mot USD og 0,8840 mot EUR. Euro Index også lavere, 93,15 med EURCHF 1,1405. I Østen reverseres noe av den positive mandagen, alle indekser faller tilbake og økt usikkerhet på det geopolitiske er tema. Stadig nye avtaler som brytes er ikke god lesning for et nervøst investormiljø. Shanghai ned 2,63 prosent, mens Nikkei tar av 2,70 prosent. YEN noe sterkere, 112,40 mot USD og 128,70 mot EUR. Sterkere YEN er ofte et moment mot usikkerhet i regionen. AUD lavere, 0,7055 mot USD. Riksbanken starter sitt møte i dag og resultatet kommer i morgen tidlig (KL0930). Spenning til heving og utsikter

EURSEK 10,3430 med SEKNOK 0,9175. På berget her hjemme synes det som KRF diskusjonen er eneste nyhetsfokus. Norges Bank holder møte torsdag og retorikken fra møtet blir spennende. Fokus bør rettes mot usikkerhet ute og oljeprisen. EURNOK omsettes 9,4850 med USDNOK 8,2835. NOK ligger midt i siste tids rangebilde.

EURNOK siste året

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.