Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $76,35/fat -0,83% siden i går samme tid og -0,03% siden Oslo Børs stengte. Saudi Arabia var ute i går og sa at det kan være nødvendig med mer stimuli hvis oljelagrene stiger videre slik de har steget de siste ukene. De mener at markedet kan ha en overtilbud ved slutten av året. Ser vi på forwardkruven til oljen har vi faktisk kontango mellom første og andre måned ($76,35 vs $76,36/fat). Dette har vi ikke sett på lenge og ser dere på chartet under har kurven ikke hatt kontango får langt ut i 2023-4. Så en tydelig endring i hvordan markedet tolker veien videre og at de ser overtilbud og at tradere kan lagre olje for å selge senere.

KOG: Kongsberggruppen leverte kvartalstall i dag. Omsetning kom på NOK 3154m mot ventet NOK 3407m. EBITDA på NOK 347m mot ventet NOK 362m. EBIT på NOK 240m mot ventet NOK 250m. Nettogevinst på NOK 155m mot ventet NOK 182m. Justerer man for Rolls Royce integreringskostnader gir det KOG en EBITDA på NOK 372m mot ventet NOK 383m. Litt svakere over hele linja. De hadde dog informert markedet allerede om en del kostander relatert til Rolls Royce oppkjøpet. Ser vi fremover hadde selskapet et råsterkt ordreinntak på NOK 4,4mrd mot ventet omkring NOK 4mrd. Dette tilsvarer en book to bill på 1,7x. I dette kvartalet var det KM som leverte sterkt og KDA som skuffet mest. EBITDA margin på 11% noe som er utrolig sterkt. Vi må tilbake til Q3’14 for å finne en bedre EBITDA margin. Alt i alt, er det vanskelig å pinpointe hvordan markedet tolker denne rapporten, men det bør ikke komme de store revideringene da rapporten viste gode fremtidsutsikter, men svake historiske tall.

VALUTA: Valutaverden stort sett uendret siste døgnet. Det er i aksjemarkedet vi ser volatilitet og berg og dalbaneutslag. USD handler noe sterkere, 1,1370 mot EUR (se chart) og en Index på 96,40. Renter holder seg stabile. US 5 år 3,09 prosent, mens 10 åringen ligger 3,102. Børsene reverserer noe fra fallet fra onsdag. Nasdaq best i klassen, opp 2,95 prosent. Alle de store indekser opp. I Europa holder ECB renter uendret og holder fast på siste tids retorikk. EUR Index på 93,25. EURCHF 1,1365. Draghi ser makrotall under forventninger og usikkerhet i Italia, høyere rente neppe tema enda. IFO fra Tyskland kom inn under konsensus og synliggjør usikkerheten som rår. I Østen slutter uken med negative tall på børsene. Nikkei ned 0,39 prosent, mens Shanghai tar av 0,40 prosent. YEN stabil, 112,20 mot USD. EURYEN handles 127,55. AUD fortsetter å være under press og ligger nå ved et teknisk viktig nivå. AUDUSD 0,7035. Gull tar av noe, 1235USDo, mens Aluminium omsettes 1990USDt. I Sverige kommer detaljhandelstall i dag (KL0930). Politisk er landskapet uendret og ingen ny regjering er dannet EURSEK 10,3750 med SEKNOK 0,9160. Norges Bank leverte på forventet, renter uendret og synet på tidsaksen synes også uendret. Fokus i korte bildet for NOK blir børsene og olje. EURNOK omsettes 9,5000 med USDNOK 8,3550.

EURUSD …. 1,1300 nivåer fremstår som viktig teknisk

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.