Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $71,60/fat +1,23% siden igår samme tid og +2,23% siden Oslo Børs stengte. Saudi Arabia har uttalt at de kommer til å kutte i oljetilbudet i desember etter at oljen har falt 20% siden oktober. De uttalte at de planlegger å redusere tilbudet med 0,5m fpd. Dette kommer på bakgrunn av usikkerheten med resten av OPEC ifht til kutt. Vi har sett at flere av Irans oljekunder har fått fritak om å følge sanksjonene. Sør Koreanske kjøpere har besøkt Iran allerede. I tillegg til dette har vi sett at amerikansk produksjon snart treffer 12m fpd. Baker Hughes denne fredagen viste at det ble lagt på 12 oljerigger i USA. Så sannsynligheten for noe mindre volum derfra er usannsynlig. I dag er det OPEC møte og Omans oljeminister har uttalt at 1m fpd færre fat i 2019 er et «good number». Iflg IEA sine analyser er OPEC sin backup kapasitet på 1,9m fpd, noe som betyr at eventuelle tilbudsproblemer kan slå hardt på oljeprisen. Ser vi også teknisk på oljen, er det støtte rundt det nivået vi er på nå har støtte, samt at RSI er lav og det virker som MACD viser starten på en reversering.

SUBC: Subsea 7 har begynt å kjøpe tilbake aksjer igjen. De kjøpt 500k aksjer til snittkurs NOK 98,4/aksje. De har nå brukt $71,6m av totalt $250m. Fullmakten utløper juli 2019. I år har alle tilbakekjøpene til SUBC skjedd på under NOK 100/aksje. Selskapet har lav forventet CAPEX og en sterk balanse. Sannsynligheten for at mye av overskuddslikviditeten brukes på aksjekjøp er høy i våre øyne. Konsensusestimatene ligger på NOK 17,67/aksje i netto cash ved utgangen av Q2’19.

VALUTA: USD bryter under 1,1300 og har således ta ut siste tids bunnivåer teknisk. Utvidet tro på nedskalering av handelskrig og at Fed holder seg til sin rentebane og politikk i fokus. Feds Daly holder tale senere i kveld om økonomiske utsikter. USD Index over 97. Så vel de amerikanske som de europeiske børser hadde røde tall fredag. Euro Index på 92,60 med EURCHF på 1,1380, Euro svakere i mange kryss. Brexit inn i ny viktig fase, forhandlinger må sluttføres og økt uro rundt resultatet presser GBP lavere. GBPUSD 1,2870 med EURGBP 0,8760 og vi har GBPNOK 10,8900. I Østen er det blå tall på børsene, YEN fortsetter å handle lavere med børs og tro «bedre» tider. Gull faller også tilbake, 1207USDo mens Aluminium omsettes 1958USDt. I Sverige fortsetter sagaen rundt regjeringsdanning, liten tro på nye innspill vil endre dagens situasjon. Flodèn i Riksbanken holder tale rundt pengepolitikken og utsiktene i Sverige. SEK handler noe sterkere, EURSEK 10,2800 med SEKNOK 0,9285. NOK svakere med olje, men marginale utslag, EURNOK omsettes 9,5450 med USDNOK 8,4600. Fokus i korte bildet mot olje og børs.

EURUSD siste året