Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $67,41/fat +0,27% siden igår samme tid og -0,98% siden Oslo Børs stengte. Fredag kom Baker Hughes rapporten inn og viste at det ble lagt til to oljerigger i USA i forrige uke. CFTC tallene viser også at i de finansielle markedene har hedgefondene justert sine posisjoner til 7,8m fat netto long. Brutto short, som er en god indikator hvor WTI prisen skal, økte til 11,5m fat.

YAR: Yara får ny finansdirektør. Fra og med i dag utnevnes Lars Røsæg til nye CFO og Petter Østbø går av og forlater selskapet. Ingen uttalelser på hvorfor, men her lukter det et eller annet. Ventet ingen kursreaksjon på bakgrunn av nyheten.

OSLO BØRS: 97,5% av OSEBX markedsverdien har levert kvartalstall. EBIT er 4% lavere enn ventet og det samme gjelder for bunnlinja. Den største forskjellen finner vi i oljeservice som er 24% lavere enn ventet på EBIT nivå. Shipping har rapportert 17% over det som var ventet og sjømat 5% bedre. Bokverdiene på NOK 466/aksje, 1% lavere enn ventet. Cash flow, eks olje og gass, er ned 25% åoå, mens utbyttene er opp og viser en utbetalingsandel på 73%, opp 8pp åoå.

VALUTA: Fed uttalelser om bekymring for global vekst har gitt en viss uro rundt troen på amerikanske renter og rentebane. Amerikanske renter noe lavere, 10 åring på 3,070, mens 30 åringen handler 3,319. USD mot svake siden, EURUSD 1,1410 med USD Index på 96,30. Fed har ny medlem på talerlista i aften. Europabørsen i rødt fredag, Italia og Brexit styrer skuta. GBP har falt tilbake, 1,2830 mot USD og 0,8890 mot EUR. GBPNOK på 10,84. Draghi talte fredag om vekst og tiden som kommer, han ble oppfattet som positiv. Euro Index på 93,30 med EURCHF på 1,1410. I Østen stiger børsene Nikkei og Shanghai, mens Sydney faller noe tilbake. YEN styrker seg, 112,70 mot USD og EURYEN og 128,60. AUD stiger og handler 0,7315 mot USD. I Sverige er det lite nytt over helgen, EURSEK på 10,2770 med SEKNOK 0,9375. NOK handler mot svake siden, olje hovedtema. EURNOK omsettes 9,6335 med USDNOK 8,4425. Det er videre lite med nyheter her hjemme.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.