Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $66,36/fat +1,56% siden igår samme tid og +0,58% siden Oslo Børs stengte. Analysebyrået Genscape har estimert at oljelagrene falt i forrige uke. Hvis dette blir bekreftet denne uken fra EIA, er dette første gang siden starten av september at oljelagrene krymper.

EQNR: Equnior er ute og grønnvasker seg selv. De melder at de forbereder seg til å hjelpe å beskytte regnskogen for å redusere sitt karbonavtrykk. De uttaler ingenting om hvor mye. Equinor slapp ut akkurat under 1m tonn med Co2 og melder at de skal støtte regnskogen med tilsvarende for å veie opp for utslippene sine. De uttaler også at de ønsker å utvikle et internasjonalt marked som kan gjøre at selskaper kan investere i beskyttelsen av regnskogen.

OLJE: Norsk oljeproduksjon for oktober kom inn 5,1% lavere enn hva Petroleumsdirektoratet hadde estimert. Det var estimert oljeproduksjonen skulle være på 1,58m fpd, men kom inn på 1,499m fpd. Dette er 15,3% høyere enn i september, men 3,3% lavere sammenlignet med oktober i fjor. Ser vi på olje, NGL og kondensater, kom produksjonen inn 4,4% lavere enn ventet. Generelt har vi ligger litt lavere enn 2017 i hele år.

VALUTA: Verdensbørser i negativt terreng, vekst og handles uro slår negativt for de store it selskaper. Nasdaq i USA ned over 3 prosent mandag. Apple og Google i fokus. USD handler noe svakere, EURUSD på 1,1455 med USD Index på 96,10. I Europa er det nok en dag med Italia og Brexit som styrer. EU jobber videre med Macron sine tanker om felles budsjett for unionen. Euro Index på 93,30 EURCHF 1,1375. CHF styrkes på uro og økte frykt for ustabiliteter. I Østen er børsbildet rødt, alle indekser er ned. YEN styrkes, 112,45 mot USD og 128,90 mot EUR. Gull sideveis, 1224USDo mens Aluminium omsettes 1938USDt. SEK handler noe svakere, liten tro på neste runde i regjeringssamtaler. EURSEK 10,3250 med SEKNOK 0,9410. NOK svekket seg igjennom hele mandagen, olje i fokus, mens utslagene i valuta var hissigere enn i olje. Budsjettforhandlinger pågår og så langt er det ikke enighet. EURNOK åpner dagen 9,7060 med USDNOK 9,4720. Fokus mot børs og olje.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.