Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $62,00/fat -2,27% siden igår samme tid og -1,84% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen faller tilbake til 61-tallet og det viser seg at markedet er ekstremt negativt. Vi nevner at med Thanksgiving i går hadde USA fri, så volumene var lavere. Oljen ligger fortsatt rundt støttenivå og OPEC er ute og prøver å få sine medlemmer i OPEC til å ville kutte i oljeproduksjonen. Det er en felles tro blant analytikerne om at OPEC kommer til å kutte. Det har vært vanskelig for Saudi å presse på for hardt da det er tydelig at deres internasjonale posisjon er svekket etter at de drepte Khashoggi. De har blitt presset på krigen i Yemen og forholdet til Qatar. I tillegg til dette har Trump og USA lagt press på for å få oljeprisen ned. Vi forventer at det kommer inn en del spekulativt og kontrært volum rundt disse nivåene, da en del kommer til å teste kjøp rundt støtte.

GSF: Grieg Seafood går ex utbytte NOK 2/aksje i dag.

NPRO: Norwegian Property selger en del av Foruseiendommene i Stavanger. Disse selges for NOK 237m. De ble verdivurdert i slutten av Q3 til NOK 233m, så vi venter ingen påvirkning i regnskapet. I tillegg til dette selger Bedehusgata 33-39 solgt, men de kommer fortsatt til å eie 50% av eiedommen via en JV. Selskapet gjør dette for å fokusere på eiendommer det selskapet kan skape synergier. Alt i alt, vi venter ingen kursreaksjon basert på dagens nyheter.

VALUTA: USD handler uendret siden gårsdagen, USD Index på 96,34, men EURUSD på 1,1415. Amerikanske renter, 2 åring på 2,816, 10år på 3,061, mens lange 30 åringen ligger 3,313. I Europa er vekst et følsomt tema, gårsdagens referat fra siste ECB møte tyder på en nedjustering av sentralbankens estimater for 2019. Brexit sagaen fortsetter, May er positiv, men flere medlemsland synes å ikke helt å enes. Euro index på 93,60. EURCHF på 1,1345. I Østen slutter børsuka blandet. Nikkei og Sydney opp, mens Shanghai tar av 2,49 prosent. Vekst og mindre handel styrer negativiteten. YEN 112,85 mot USD og 128,80 mot EUR. AUD sideveis, 0,7250 mot USD. Lite nytt i Sverige, EUSEK 10,3050 med SEKNOK 0,9450. Det er litt politisk grums her hjemme, regjeringens synes overleve et mistillitsforslag fra venstresiden. Krona forsetter å være under press, olje i fokus. EURNOK åpner fredagen 9,7385 med USDNOK på 8,5350.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.