Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $60,27/fat +0,82% siden i går samme tid og +1,20% siden Oslo Børs stengte. Selv om vi har sett den senere tiden at interessen har økt for trading rundt disse nivåene er markedet fortsatt litt avventende før G20-møtet til helgen. Vi ser ingen store posisjoner i forkant. Vi legger til at OPEC skal ha møte torsdag 6. desember og meldinger ang evt kutt vil komme ut der. Markedet venter et kutt på 1,4m fpd.

SDRL: Seadrill leverte kvartalstall i dag. Omsetning på $249m mot ventet $291,50m. Justert EBITDA på $46m mot ventet $52,75m. Bunnlinja endte på -$240m mot ventet -$172m. Backlogen i kvartalet endte på $2,1m. Svakere over hele linja. Selskapet guider en lavere EBITDA i Q4 enn Q3 og venter at den kommer inn på omkring $35m. Forventningene er motsatt vei, med en EBITDA på $58m i Q4. De uttaler selv at de ser positivitet i ratene for kontrakter som starter opp i ‘19/20. Alt i alt, en skuffende rapport som ikke kommer til å hjelpe aksjen i dag.

DNO: Etter at budet på Faroe ble meldt i går, sendte styret i Faroe ut en melding om at budet undervurderer selskapet og at aksjonærene ikke bør godta budet. De mener blant annet at budpremiene de siste 10 årene har i snitt ligget på 43%. Vurderingen av oljeressursene deres er på halvparten av verdien enn ved andre selskaper. De sier også at grunnet DNO sine strategiske utfordringer, vil et evt oppkjøp av Faroe løse dette og den verdien reflekteres ikke i budet. Med andre ord, motstanden DNO møtte fra styret i Faroe tidligere, fortsetter.

VALUTA: ECB synliggjorde at deres Q4/stimuliprogram avsluttes når 2018 renner ut i sanden. Det store spørsmål blir selvsagt hvordan markedene tilpasser deg dette. Det kan synes videre som om ECB viderefører sine langsiktige lån til banker noe som bør gi mer balanse i renter og bankaksjer. Vekst og makrotall under forventingene i unionen fremstår som hovedbekymring. Italia og budsjett i dialog. I Europa kom IFO fra Tyskland på sterke siden mandag, DAX opp 1,45 prosent i går. Euro Index 93,55 og EURCHF på 1,1315. I USA steg børsene, Nasdaq best i klassen med gode 2 prosent. USD Index 97,00 og EURUSD omsettes 1,1330. US renter noe lavere, 10 åring på 3,052 med 30 åring på 3,306. G20 møte til helgen, det forventes litt uro rundt handel og toll i forkant. I Østen er Shanghai noe lavere, mens Sydney og Nikkei legger på seg rundt en prosent. YEN handler noe svakere, 113,50 mot USD og 128,60 mot EUR. AUD sideveis, 0,7240 mot USD. På den skandinaviske scenen er det lite med endringer. SEK handler 10,3020 mot EUR og 0,9450 mot NOK. EURNOK åpner dagen 9,7350 med USDNOK 8,5990. USDNOK bildet positivt for alle med inntekter i USD….

USDNOK med de helt lange brillene 2011-2018

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.