Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $61/fat +1,21% siden i går samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. API oljelagertall viste en vekst på 3,5m fat mot en ventet vekst på 0,77m fat. Bensinlagrene er ned med 2,6m fat mot vente vekst på 0,64m fat. Destillatene økte med 1,2m fat mot ventet 0,86m fat fall. Tross denne rapporten ser vi en stigning i oljeprisen. I våre øyne kommer dette på bakgrunn av blant annet nedstengingen av Buzzard oljefelt som produserer 150k fpd og er en del av oljefeltene som setter Brentprisen.

GLOBALE MARKEDER: WTO lanserte i går sitt siste syn på verdensøkonomien. De peker på at handelsveksten mest sannsynlig kommer til å gå saktere og at veksten er på sitt svakeste siden oktober 2016. Den er nå på 98,6, altså under baseline som er 100. Ser vi på blant annet Export Orders, har ikke den vært lavere enn dagens nivå siden eurokrisen i 2012.

FOE: Den potensielle kjøperen av Bolette Dolphin har trukket seg fra kjøpsprosessen grunnet endringer i fundamentale forhold. Det betyr at det nåværende restruktureringsforslaget ikke kan gjennomføres. De uttaler selv at de skal se på nye alternativer. Blir nok en tøff dag for FOE i dag.

VALUTA: USD handler sterkere i forkant av G20 og frykt for eskalering av handel- og tollbegrensinger styrer. Det er et positivt element at Trump og Xi møtes for middag, men siste uttalelser fra Trump gir liten tro på nye politikk fra USA. USD index stiger og ligger 97,30. EURUSD omsettes 1,1290 og vi så USD på 18 måneder høy over natten. Børsene i USA blandet, Russell 2000 ned, mens resten av de store indeksene endte tirsdagen høyere. Feds Powell snakker i aften, neppe noe nytt, men med Trumps uttalelser rundt Fed og renter kan en viss spenning rettes mot talen. I Europa forsetter presset mot Italia, Brexit og lav vekst. ECBs poltikk videre vil få en agenda som skal tilfredsstille mange variabler. Stort sett røde tall på børsene i går. Euro Stoxx 50 ned 0,2 prosent. Euro Index på 93,50 og EUR handler lavere i de fleste kryss. EURCHF 1,1285. GBPUSD på 1,2750 med EURGBP på 0,8855 og det gir oss GBPNOK 10,95. I Østen stiger Nikkei og Shanghai, mens Sydney ender svakt ned. YEN svekker seg med børsbildet, 113,90 mot USD og EURYEN 128,50. AUD uendret, 0,7235 mot USD. Gull omsettes 1219USDo som er midt i siste tids range, Aluminium ligger 1927USDt. Det er lite nytt i Sverige, SEK handler noe sterkere, 10,2720 mot EUR og 0,9445 mot NOK. Detaljhandelstall slippes 09,30, konsensus er vekst på 0,3 mm. I Norge er det lite med makro, fredag slippes Norges Banks valutasalgstall for desember og fallende kurve i volumet her kan gi en viss spenning til tallene. EURNOK handler 9,7000 med USDNOK 8,5940. Oljepris hovedfokus.