Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $59,65/fat +1,48% siden i går samme tid og +0,59% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen kommer litt på oppsiden etter at de kommer signaler om at Russland og Saudi kan bli enige om kutt. Russland har uttalt at de er fornøyd med prisene, men at de ikke stiller seg avvisende til ytterligere produksjonskutt. Det er ventet at de snakker sammen på G20-møtet i helgen.

NOR: Noreco melder i dag at ingen at de relevante DUCene ønsker å bruke sine fortrinnsretter for å kjøpe Shell sine eiendeler. Dette fjerner mye av risikoen i investeringscaset i Noreco. Neste steg er regulatorisk godkjennelse og det er ventet at transaksjonen ferdigstilles H1’19. Bør gi en boost i markedet i dag.

TILBAKEKJØP: Subsea 7 har fortsatt å kjøpe tilbake aksjer. I går kjøpte de 135k aksjer til NOK 92,80/aksje. Totalt eier de omkring 5,94m aksjer eller 1,81% av alle utestående aksjer. Europris fortsetter også og i går kjøpte de tilbake 140k aksjer til NOK 23,2974/aksje. De eier pt 4,23m aksjer i selskapet eller 2,56% av alle utstedte aksjer.

VALUTA: Det var en litt blandet børsdag i Europa torsdag, men utslagene var små. Euro Stoxx 50 endte opp 0,19 prosent. Italia og brexit forsetter å være hovedtemaer. Euro Index på 93,65 med EURCHF på 1,1355. Inflasjonstall (kjerne) i dag fra Eurosonen, slippes KL1100 med konsensus på 1,1 prosent yy. GBP stabil, mens debatten rundt brexitløsninger fortsetter, det kan synes som om enighet er far fetched. GBPUSD 1,2785 med EURGBP 0,8910 og GBPNOK 10,91. I Sverige var BNP-tallene skuffende lesning i går, fall på 0,2 prosent mm mot en ventet oppgang på 0,2 prosent. Det er nok et makrotall på svake siden fra våre naboer. Regjeringsdanning fortsatt uavklart. SEK noe svakere, 10,33 mot EUR og SEKNOK 0,9410. Norske detaljhandelstall kom inn -0,2 prosent mm som er to ticks lavere enn konsensus. Valutatall fra NB slippes KL1000, isolert sett neppe en marked mover. Fokus mot olje og rykter i forkant av OPEC møtet neste uke. EURNOK handler sideveis, vi åpner fredagen 9,7250 med USDNOK 8,5390.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.