Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $62,05/fat +4,02% siden fredag samme tid og +6,16% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen spretter opp fra bunn sammen med et bredt råvarerally. USA og Kina utsetter tariffer med 90 dager. I tillegg til dette kommer det meldinger om at myndighetene i Alberta tvinger produsentene i regionen til å kutte produksjonen med 8,7% eller 325k fpd. Dette er grunnet en flaskehals av for lite rørkapasitet. Mesteparten av Albertas olje eksporteres til USA; en olje der mesteparten har blitt passert i lagre. Vi legger til at det er lagt til to oljerigger i forrige uke i USA. Vi kan se at brutto short posisjoner har falt i forrige uke, noe som er positivt for oljeprisen.

AKSJEMARKEDET: 2/3; check! I våre øyne er det tre ting som har tynget markedet i høst; Global handel og frykt for tariffer, frykt for økt rente i USA og til slutt for Norge, at oljeprisen har falt og kanskje faller videre. For at vi skal få et fint julerally, bør disse tre punktene løses. I forrige uke hadde FED Powell en tale, samt FED minutes, der det ble indikert at FED mener dagens rentenivå er på nøytralt nivå og at de ikke ser noe særlig høyere rente fremover. Vi mener da at for markedets skyld er 2/3 fryktelementer løst. I forhold til det norske markedet og oljen, ser vi nok at markedet kjøper troen på et OPEC kutt og med en god vind fra økte råvarepriser grunnet mindre geopolitisk frykt kan vi vente oss en god uke for det norske markedet.

VALUTA: Markedene stiger med G20 møtet og en form for enighet om sluttutsagn og en 90 dagers pause i kampen mellom USA og Kina om toll og avgifter. USD handler 1,1375 mot EUR og Index på 96,70. USDCNH på 6,8860 og USDMXN 20,06. USD 10Y 3,0460 med USD 30Y 3,333. I Europa kom inflasjon (kjerne) inn ett tick lavere enn konsensus fredag, 1,0 prosent årlig. Børsene var negative, DAX tok av 0,36 prosent, mens EUR på svake siden. Vekst hovedtema i ECB, krydret av Italia og mulig no -deal-brexit med UK. EURCHF på 1,1345 med Euro Index på 92,55. I Østen er børsene positive , alle store indekser er opp. Nikkei 1,05 prosent, mens Shanghai legger på seg 2,57 prosent. Sydney opp gode 1,,84 prosent. YEN handler 113,50 mot USD og 129,15 mot EUR. AUD sterkere, 0,7375 mot USD. Gull sideveis, 1235USDo, mens Aluminium stiger med økt etterspørsel og mindre produksjon. 1975USDt opp gode 50 USD på en uke. EURSEK 10,2930 med SEKNOK 0,9410, lite nytt hos våre naboer. Arbeidstall fredag kom inn på 2,3 prosent mot ventet 2,2 prosent. NB vil selge valuta for 350M NOK pr dag frem til 15 desember. NOK reagerer positivt på olje og positivt børsbilde ute. EURNOK åpner uka 9,6840 med USDNOK 8,5140. I morgen slipper NB sin siste regionale rapport(4/2018). Viktig lesning før rentemøtet neste torsdag.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.