Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $59,53/fat -3,05% siden i går samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. OPEC har ikke konkludert med kuttet og skal diskutere med OPEC+ om kutt i dag. Saudi sin oljeminister uttaler at han ikke er sikker på om man får med Russland på et kraftig kutt. Rykter skal ha det til at Russland ønsker en gradvis økning i kuttene og at det skal revurderes i Q1. Det er ventet en pressekonferanse kl 13 i dag. Vi legger til at EIA tallene kom i går og viste et kraftig fall i oljelagrene. Positivt for oljeprisen.

PROTCT: Protector Forsikring kommer med en PW i dag. De peker på at problematikken rundt skjeggkre vil påføre dem såpass store tap at de fjerner den dekningen fra sine poliser. De venter en combined ratio på over 100% (dvs et negativt operasjonelt resultat). De uttaler at de venter store tap av kundevolum og kanskje at de forsvinner fra det markedet, om ikke konkurrenter følger etter. De venter en combined ratio på 107% for året. For Q3 leverte de også en profit warning. Alt i alt, skjeggkre har skapt store problemer for selskapet og ordtaket «liten tue kan velte stort lass» har nok ikke vært mer passende enn nå.

VALUTA: I valutaverden trekkes flow inn i safe haven etter noen dager med økt volatilitet og lavere likviditet. De fleste børser med røde tall. I USA endte børsbildet torsdag noe blandet etter en tung start. Nasadaq opp 0,42 prosent, mens Dow falt tilbake med 0,15 prosent. USD stabil, renter faller noe tilbake. USD Index 96,90 med EURUSD på 1,1360. Makrobildet i USA holder stand, viktige arbeidstall i ettermiddag, Non-farm KL1430, konsensus er 195K mot 250K sist måned. I Europa hadde vi en sur børsdag torsdag, DAX ned gode 3,48 prosent, mens Euro Stoxx 50 ned tilsvarende. Euro Index på 92,35 og EUR handler mot svake siden. CHF styrkes som safe haven, EURCHF omsettes 1,1285, GULL stiger også, 1,244USDo og YEN også høyere, 112,80 mot USD. I Østen slutter dog uken med positive tall på børsene. EURSEK 10,2350 med SEKNOK på 0,9465, lite med nyheter fra våre naboer. Sterke industritall her hjemme på morgenkvisten, opp 1,5 prosent mm, ventet 0,8 prosent. SSB også positive i sin siste rapport, en viss spenning mot rentemøte her hjemme neste torsdag. EURNOK 9,6880 med USDNOK 8,5265. Fokus mot olje og OPEC i det korte bildet

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.