Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $62,05/fat +1,06% siden fredag samme tid og -1,77% siden Oslo Børs stengte. OPEC+ ble enige om å kutte 1,2m fpd. Dette er innenfor rangen som markedet ventet (1-1,5m fpd). Spørsmålet blir deretter hvordan reagerer oljeprisen. Ser vi på statistikken (17 kutt siden 1998) og den siste uken før kuttet stiger oljeprisen i snitt 1,5% i påvente. Dagen derpå stiger oljeprisen omkring 0,6%, uken etterpå 0,7%, 30 dager etterpå 1,2% og 60 dager etterpå -0,2%. Med andre ord, kutt skjer ofte i svake perioder. Dette vet vi da 30 dager i forkant av kuttet har oljeprisen ofte falt med 4,6%. Så OPEC klarer å stabilisere prisen, men ikke garantert at oljeprisen skal stikke langt nordover.

AKSJEMARKEDET: Europeiske futures peker til negativt område etter makrotall fra den svake siden far USA på fredag, samt Asia i morgentimene. De hjelper heller ikke at Kina sier at konsekvensene kommer til å være kraftige om USA ikke slipper Huawei CFOen fri. Hvis hun blir sendt til USA kan hun møte anklager som har en strafferamme opptil 30 år.

VALUTA: Uro og geopolitiske ubalanser preger markedene. Safe haven plasseringer i medvind og likviditet trekkes fra markedet. Amerikanske børser faller fredag, Nasdaq ned over 3 prosent. Renter lavere, 10 åringen i USA på 2,849 med 30 åring på 3,137. USD Index 96,50 med og USD svekker seg, 1,1430 mot EUR Gull, CHF og YEN stiger alle, Gull omsettes 1,254 USDo, mens YEN ligger 112,50 mot USD. CHF handler 1,1290. I UK er Brexit vote rett rundt hjørne, ser ikke bra ut for Mays forslag. GBPUSD 1,2725 med EURGBP omsettes 0,8980. Blandet børs dag i Europa fredag, DAX ned, EuroStoxx50 endte opp 0,41 prosent. I Østen er Huawei saken hovedtema, Nikkei ned over to prosent, mens Shanghai er ned 0,82 prosent. Sverige uten regjering, partiene må lande avtale snart om nyvalg skal unngås. EURSEK handler 10,3070 med SEKNOK 0,9375. Makrobildet her hjemme viser en balansert og sunn økonomi, dagens inflasjonstall (se chart) viser

at Norges Bank har en rekke momenter for økte renter på møtet torsdag. Årstakt på 2,2 prosent er godt over konsensus på 1,9 prosent. Isolert sett positive NOK tall. Olje og forholdene ute vil dog påvirke i kort bildet. EURNOK omsettes 9,6700 med USDNOK 8,4560.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.