Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $60,84/fat +1,54% siden i går samme tid og -0,11% siden Oslo Børs stengte. Libysk oljeeksport møter problemer da lokal milits tok kontroll over landets største oljefelt, El Shahara. Dette sammen med API oljelagertall som kom inn med et kraftig fall på 10m fat mot ventet 3m fat. Bensinlagrene kom falt med 2,5m fat mot ventet 2,5m fat vekst. Destillatene steg med 712k fat mot ventet 1,8m fat vekst.

DNO: Selskapet kommer med offisielt bud på Faroe som de tidligere annonserte i november. Styrelederederen i DNO sier at dette er en vei ut for aksjonærene som sitter i illikvide posisjoner og som de siste 15 årene (siden IPO) ikke har hatt en god nok avkastning. Ser man tilbake til 2003, da Faroe ble børsnotert uttalte CEO at den eneste exitstrategien er oppkjøp av et større firma. Selv med mye frem og tilbake her nå, er det dette løpet selskapet selv har lagt opp til. De uttalte selv at et oppkjøp kunne komme tidligere, men nå tilbyr DNO den exiten. Uansett, sagaen er ikke over, men nå har ihvertfall aksjonærene en deadline å forholde seg til; 2. januar 2019.

OLJE: ABG endrer sitt oljeprisestimat fra $75 til $65/fat. Dette gjør at de kommer en del estimatnedjusteringer. Under er noen utvalgte endringer.

VALUTA: Volatilitet og turbulens forsetter, nå med positiv undertone. Kina med løfter om lavere toll på amerikanske biler mm. Safe haven faller noe tilbake, Gull omsettes 1248USDo med USDYEN 113,45. EURCHF 1,1250. De underliggende problemstillinger rundt vekst og globalt samarbeid er dog uendret. USD index 97,40 og vi ser EURUSD 1,1325. EURUSD holder seg innenfor siste tids rangebilde. Amerikanske renter stiger noe og børsene svakt negative. Inflasjonstall i dag, konsensus er 2,2 prosent åå. I Europa slippes vareproduksjonstall KL1100, konsensus er 0,2 prosent mm stigning. ZEW indeksen fra Tyskland kom inn langt under konsensus,45,3 mot ventet 55,0. Børsene i Europa tok igjen noe av tapt terreng i går, Euro Stoxx 50 la på seg 1,22 prosent. Brexit avtale endringer på agendaen for May, GBPUSD 1,2510 med EURGBP på 0,9055. I Østen stiger alle børsene på positivitet mellom Kina og Trump. Nikkei opp 2,22 prosent, Sydney og Shanghai opp i underkant av 0,5 prosent.

AUDUSD 0,7210 med EURYEN på 128,50. I Sverige slippes inflasjonstall i dag KL0930, konsensus er 2,2 prosent åå. Politisk surner det seg til, nyvalg kan være beste løsning. EURSEK 10,2820 med SEKNOK 0,9440. Vår engen krone handler mot svake siden, 9,7075 mot EUR og 8,5725 mot USD. Olje og makro bør trekke positivt , uro og usikkerhet negativt.

EURUSD siste tiden.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.