Morgenkommentar 18 DES 2018


Appetitten for risk forsetter å være fraværende. Det er ett nervøst børsmarkedet og

Etter hvert vil dette kunne virke inn på råvarer , renter og valuta.

Xi i Kina holde lang tale på 40 årsjubileet for «nye» Kina og snakket om reformer og åpenhet uten å komme med konkrete tiltak eller lovnader.

Børsene i USA endte alle de store indekser ned over to prosent.. Vi har åpningen av Feds Desember møte i dag. Konsensus er fortsatt en hike men markedet tror ikke på flere hevninger etter denne.

Renter faller også tilbake. US 10Y ligger 2,846 prosent mens 30 åringen omsettes 3,105 prosent, USD stabil, 1,1345 mot EUR og Index på 96,95.

Europa med svak børsdag mandag, Euro Stoxx 50 ned 0,94 prosent. Inflasjonstallene fra Unionen kom på konsensus. I dag slippes IFO indeksen fra Tyskland, konsensus er 101,7 mot 102,0 sist. Euro Index på 92,30. Euro handler sideveis. EURCHF på 1,1265

Oljeprisen faller med frykt for lavere vekst og aktivitet. Brent omsettes 58,80USDb som er i lavere del av siste tids range. WTI under 50USDb og handler 49,50USDb på morgenkvisten. Gull, 1,250USDo mens Aluminium handler 1,935USDt

I Sverige forsetter dragkampen i det politiske miljø, ingen endringer å spore. Rentemøte i Riksbanken torsdag er neste store happening. Ref fra siste møte åpner for en økning av de historisk lave rentene ( repo -0,5 prsoent)

EURSEK handler 10,3000 med SEKNOK 0,9535

Oslo Børs (OSEBX) sluttet 819,83 det er en nedgang på 1,32 prosent mandag. Markedet ute tilsier en svak start på tirsdagen. Norske kroner svekkes. Det er flere momenter i kronekursen. Norges Bank selger ikke mer valuta for «oljefondet», oljepris og en sterk posisjonering i SEKNOK hvor det kjøpes SEK og selges NOK og rente forventninger styrer mye av dette. EURNOK omsettes 9,8230 med USDNOK 8,6600

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.