Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $57,49/fat -0,73% siden fredag samme tid og -1,49% siden Oslo Børs stengte. Arab Petroleum Investment Corporation har uttalt at oljeprisen mest sannsynlig kommer til å handle i rangen $60-70/fat ila 2019. Ser vi hvordan de finansielle aktørene posisjonerer seg er det tydelig at frykten for svekket økonomisk vekst er tilstede. Forholdet mellom long/short i brent har gått fra omkring 20x i slutten av april (og september) til 2,5x i slutten av desember. Det som gjør dette enda tydeligere er handelen i diesel. Her har forholdstallet gått fra nesten 129x til nesten 1x, fra mai til desember. Det skal dog sies at det er sjeldent man i oljemarkedet ligger lavere enn 2x long vs short.

KID: Kid Interiør oppdaterte markedet i dag på Q4 salg. Omsetning kom på NOK 542,2m mot fjoråret på NOK 505,5m. En vekst på 7,3%. Konsensus (dog litt smal) ventet en omsetning på NOK 529m. LFL vekst på 5,3% mot markedet som ventet en LFL på 2,5%. Det har vært solide rapporter rundt kategorien «Hus og Hjem» i Kvarud kjøpesenterrapporter i Q3 og Q4. Selskapet melder ikke noe om marginer, men solide datapunkter som bør understøtte aksjens utvikling de siste månedene.

DNO/FPM: Sagaen fortsetter her. Oljefeltet Oda har fått nedjustert sine estimater med 30%, fra 47,2m foe til 32,7m foe. DNO uttaler at på bakgrunn av tre boringer som har vært mislykket, swappen med Equinor og nå denne nedgraderingen, bør det stilles spm til selskapets produksjonsprofil fremover. Tydelig at DNO bruker muligheten til å slenge drit og argumentere for at budet deres er bedre enn hva man kunne trodd tidligere.

VALUTA: USD handler mot svake siden og vi utfordret øvre del av siste tids rangebilde i EURUSD. EURUSD har holdt seg stabil i rangebildet 1,13-1,15 siden oktober 2017. Amerikanske børser endte mot oppsiden mandag, Trumps budsjett og nedstenging av deler av det offentlige USA fortsatt i fokus. Samtaler med Kina gir håp om bedre klima i «handels- og tollkrigen». EURUSD handler 1,1445 med USD index på 95,45. I Europa ser vi et mer blandet bilde, gårsdagens makrotall kommer i rekken av skuffende tall. Dagens industriproduksjonstall fra Tyskland er langt under konsensus og fall på 1,9 prosent sist måned er nok et tall på feil side av forventningene (+0,3 prosent). Euro Index på 91,70 og EUR faller i etterkant av tallene. EURCHF 1,1230. Brexitsagaen fortsetter, GBPUSD 1,2765 med EURGBP på 0,8960. I Østen er børsbildet blandet, Nikkei opp, mens Shanghai svakt i minus. YEN noe svakere med et litt mer positiv riskbilde. USDYEN 108,95 med EURYEN 124,75. AUD uendret, 0,7130 mot USD. Gull handler noe lavere, 1285USDo. Aluminium omsettes 1855USDt. Vår egen valuta får hjelp av oljeprisen og handler mot sterke siden, men dagens kursleie gjenspeiler ikke det underliggende makrobildet. Det er fortsatt konsensus med en oppjustering av renter på NB sitt mars møte og tempo i norsk økonomi er bra. Industriproduksjonen her hjemme kom inn flatt, dvs 0,0 mens ventet -0,3 prosent mm. EURNOK åpner dagen 9,7840 med USDNOK 8,55 og vi har SEKNOK 0,9585

EURUSD siden sommer 2018

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg