Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $59,39/fat +3,3% siden fredag samme tid og +2,22% siden Oslo Børs stengte. Berenberg nedgraderer sitt oljeprisestimat fra $82/fat til $60/fat. De kutter da sine kursmål på blant annet Equinor og AkerBP fra hhv NOK 250 til NOK 220 og fra NOK 300 til NOK 240. Oljeprisen stiger på bakgrunn av positivitet i samtalene mellom USA og Kina.

TGS: Seismikkselskapet kom med Q4 tall i dag. De viser til en omsetning på $188m mot ventet $204,6m. Vi nevner dog at markedskonsensus ligger noe høyere på bakgrunn av hva SPU og PGS har levert. De peker på at Q4’18 har vært et bra kvartal med 20% omsetningsvekst og sterk kontantstrøm. De peker også på at med en oljepris under $60/fat kommer det til å være usikkerhet relatert til E&P investering i seismikk. De har dog tro på eget bibliotek, som de er partiforpliktet til å si. Uansett, en skuffende oppdatering fra selskapet etter at markedet har sett via andre seismikkselskaper. Vi venter at aksjen kommer til å skuffe i dag sammenlignet med peers.

DNO: Oljeselskapet øker sitt bud på Faroe fra £1,52/aksje til £1,60/aksje. Selskapet viser dermed økt interesse for selskapet, men også at budet kanskje var for lavt slikt ledelsen i Faroe har påpekt.

VALUTA: Amerikanske børser ender gårsdagen i positivt terreng. Alle de store indeksene opp. USD sideveis, EURUSD på 1,1460 med Index på 95,35. I aften slippes referatet fra siste Fed møte, en viss spenning til diskusjonen og vurderingene for 2019. Rentene i USA holder seg på siste tids nivåer, 10 år på 2,717 mens 30 år ligger 2,998. Korte renter endte gårsdagen ett tick høyere. I Europa må siste tids negative makrotall være vanskelig lesning for ECB. I dag får vi arbeidstall for Unionen. Konsensus er 8,1 prosent ledighet. Tallene slippes KL1100. Makrobildet gir liten tro på økte renter, i hvert fall på den nære siden av tidsaksen. Eurobørsen var alle i pluss tirsdag, EuroStoxx 50 opp 0,72 prosent. Euro Index 91,90. I Østen steg også børsene, tro på Kina-USA samtaler og behov for å løse fastlåste standpunkter gir økt risk appetitt. USDYEN på 108,95 med EURYEN 124,85. AUD noe sterkere, 0,7155 mot USD. BNP tallene her hjemme kom inn noe svakere enn ventet, -0,3 prosent mm mot konsensus på +0,2 prosent mm. NOK svekket seg noe på tallene og vi ser EURNOK 9,7810 med USDNOK 8,5350. Teknisk sett er nivået 9,73-9,75 viktig for en videre styrkelse av NOK mens 9,93-9,95 er motstand andre veien.

I morgen slippes inflasjonstall for desember, viktig tall for NB i sine rentevurderinger.

EURNOK siste året

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.