Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $59,63/fat -0,13% siden i går samme tid og -1,24% siden Oslo Børs stengte. Lite endring for oljeprisen og analytikerne som prøver å finne årsaker til de små svingningene peker på at en svakere kinesisk økonomi tynger, men eksportnedgang fra OPEC presser på oppsiden. I det store og det hele er lite nytt og oljeprisen handler rundt samme nivåer rundt $60/fat.

AKSJEMARKEDET: Vi går nå inn i kvartalssesongen nå og dette er en viktig periode vi går inn i. I motsetning til før er markedet skvetne og tallene vi ser kan sette retningen på børsen. Den store global frykten er utviklingen i Kina og når vi får tallenes tale, kan vi se hvordan selskapene har blitt påvirket. Hvis det viser seg at frykten for en svakere kinesisk økonomi stemmer, kan vi få en sur børs utover. Viser det se dog at selskapene leverer gode tall og frykten for Kina er overvurdert, kan vi se fram mot en meget spennende børs. Citigroup startet ballet i går og skuffet på topplinjen, men leverte en bedre EPS enn ventet. Omsetning fra Asia ned 5% åoå og consumer banking ned 4%. Selskapets CFO uttalte at handelsuroen ikke har hatt en signifikant påvirkning på selskapene enda. Uansett, vi står ovenfor en av de viktigste kvartalssesongene på lenge og det er viktig å følge godt med.

VALUTA: Amerikanske børser i rødt, frykt for svakere selskapstall i års og kvartalstall, som har sin påbegynte resultatsesong i fokus. Sterkere USD og tollkostnader veier. USD stabil, Index på 95,20 med EURUSD 1,1475. Renter stabile. I Europa er Brexit toget på perrongen, avstemminger for eller mot May regjeringens avtale planlagt i kveld. Ved et nei blir det spenning om UK forlater Unionen uten avtale eller om andre alternativ kommer på bordet. Børsen i London ned mandag, GBP noe sterkere. GBPUSD 1,2900 med EURGBP 0,8900. Eurobørsene alle negative mandag. Euro Index på 91,95 med EURCHF 1,1280. I Østen stiger børsene. Nikkei opp 0,87 prosent, mens Sydney legger på seg 0,71 prosent. Kina er best i klassen drevet av det markedet tror er signaler fra sentralt hold om stimuli for å booste vekst og økonomien. Shanghai legger på seg 1,36 prosent. Yuan handler 6,7525 mot USD. YEN faller noe tilbake, 108,70 mot USD og 124,75 mot EUR. AUD stiger med positiv finanssektor, 0,7220 mot USD. Inflasjonen i Sverige kom som ventet totalt sett,noe som ikke svekker troen på høyere renter. Fokus også mot siste etappe i regjeringsdanningen. EURSEK 10,2525 med SEKNOK 0,9545. Vår egne BNP tall kom inn på morgenkvisten, et overskudd på NOK 25mrd er en nedgang på 1,6 prosent yy. Krona sideveis, vi åpner tirsdagen 9,7875 mot EUR og USDNOK 8,5260.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.