Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $60,79/fat +1,95% siden i går samme tid og +1,25% siden Oslo Børs stengte. Oljemarkedet priser inn at OPEC kommer med ytterligere kutt og at kinesiske myndigheter stimulerer økonomien for å demme opp for eventuelle fall.

KOMP: Komplett bank sendte ut litt blandede signaler i går kveld. CEO Pettersen sier opp og blir rådgiver for selskapet. Styret har funnet en midlertidig erstatter i CFO Jan Haglund, så vi tolker denne meldingen som nøytral. Selskapet melder også litt om Q4 og sier at de kommer med fulle tall 13. februar. Omsetningen kom på NOK 296m, opp 10% sammenlignet med kvartalet før. Konsensus (veldig smal) venter et snitt på NOK 289m. Så litt bedre enn konsensus der. Totalt lånevolum opplevde svakere vekst enn de ventet, og endte året på NOK 7,73mrd mot guidet NOK 8-8,3mrd. De opplevde lavere lånetap, men dette er også en konsekvens av lavere lånevekst i desember. CEO skriver at bunnlinjen for 2018 ligger godt over NOK 300m, konsensus venter her NOK 335,5m. PEe’19 ligger på omkring 5x og PEe’20 ligger på omkring 4,2x. Det kan virke som selskapet tar grep for å få mindre lånetap, noe som kan påvirke veksten i selskapet. Vi mener at denne meldingen bør tolkes svakt positivt, da de har fått bedre grep om lånetapene. Estimatene kan nok dog komme litt ned, men med en prising som er veldig attraktiv ser vi at kursmålene fortsatt kommer til å langt nord for dagens prising.

VALUTA: Dagens store story er selvsagt Brexit avstemming og følgene av underhusets heller klare «Nei» til fremforhandlet avtaleutkast. Det er dog uklart hvilken vei neste etappe bringer britene. Det er kanskje greit å ta med at de som har stemt nei har forskjellige grunner og at den klare nedstemmingen ikke videre vil føre til en nytt Brexit avstemming. GBP handler sideveis, GBPUSD på 1,2860 med EURGBP 0,8870 og GBPNOK 10,98. Inflasjonstall slippes senere i dag. I USA steg børsene med gode selskapstall, alle de store indekser opp. USD handler sterkere, EURUSD krysset 1,1400 hvor mye av gårsdagens svekkelse av EUR skyltes Draghis uttalelser om et ikke tilfredsstillende makrobilde. Han antydet at mer stimuli kan være påkrevd. USD Index på 95,55. Renter handler høyere. Fed slipper Beige Book i aften. Eurobørsene stiger, økt tro på lave renter og stimuli bidrar. Euro Index på 91,85 med EURCHF 1,1275. I Østen er børsbildet blandet, men utslagene er begrensede. YEN sideveis, 108,60 mot USD og 123,80. I Sverige kan vi få klarhet i regjeringsdannelsen i dag, EURSEK 10,2260 med SEKNOK 0,9525. Vår egen Korne styrker seg med oljeprisen. EURNOK åpner onsdagen 9,7345 med USDNOK 8,5340.

EURNOK siste året, teknisk sett er 9,75 nivåer viktig

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.