Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $61,71/fat +1,23% siden i går samme tid og +1,70% siden Oslo Børs stengte. I går publiserte OPEC sin månedlige rapport som viste at produksjonen falt kraftig. De skriver i sin rapport at de kuttet 751k fpd til 31,58m fpd. Dette vil nok dempe frykten for at OPEC ikke klarer å kutte slik de skal. I tillegg til dette har en politisk risikorådgiver, Eurasia Group, uttalt at de venter at Italia, Hellas og Taiwian, mister unntaket slik at de kan importere olje fra Iran. Dette kommer til å begrense Iran sin eksport oppad til 1,1m fpd. Call-on-OPEC ligger på å kutte 480k fpd til for å balansere oljemarkedet. Dette kommer til å understøtte oljeprisen. Vi har ment at det er to ting som kan dra oljeprisen oppover; videre OPEC kutt og enighet mellom USA/Kina. I våre øyne er første del skjedd, nå er det bare USA/Kina som må spikres, og her ser vi positivitet med rapportene rundt Mnuchin sine diskusjoner om tarifflettelser.

EQNR: Equinor får to nedgraderinger i dag. RBC kutter kursmålet fra NOK 240 til NOK 230. Jeffries kutter til NOK 210.

VALUTA: Rykter om Steve Mnuchin, finansminister i USA, er positiv til å se på nedskaleringer av tollsatser ovenfor Kina. Børser handler sterkere og safe-havenvalutaer faller tilbake. Vi ser alle USA børser på oppsiden, Rusell2000 best i klassen, opp 0,93 prosent. USD stabil, Index på 95,70 med EURUSD på 1,1395. Philly Fed indeksen kom langt sterkere enn ventet i går og viser sterk tro hos bedrifter i USA på veien fremover. I dag kommer Industri tall og indeks for forbrukers forventninger. YEN, Gull og CHF, alle safe-haven falt alle tilbake i går og i natt. USDYEN handler 109,45 med EURYEN. 124,70. Gull omsettes 1289USDoz og vi ser EURCHF 1,1330. Reversering forventes om ryktene om tollsatser ikke materialiserer seg . Børsene i Østen er alel positive, Shanghai og Nikkei begge opp rundt 1,5 prosent. GBP styrker seg, Brexitusikkerhet gir så langt ikke negativ utslag, GBPUSD 1,2965 og EURGBP 0,8790. EURSEK omsettes 10,27 og vi har SEKNOK 0,9470, lite med nyheter hos vår nabo. I Norge er en flertallsregjering på plass, liten tro på at dette gir noen markedsbevegelser. Krona sterkere med olje. Det er rentemøte hos NB neste uke, konsensus er at sentralbanken holder stand denne gangen, men det er langt høyere tro på en rentejustering i mars. EURNOK åpner fredagen 9,7290 med USDNOK 8,5390. GBPNOK 11,07 og CHFNOK 8,5900.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.