Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $62,78/fat +1,73% siden i går samme tid og +0,51% siden Oslo Børs stengte. I motsetning til svake headlines, viser veksten i retail sales på 8,2% og rekordhøy oljeimport at maskinen fortsatt går greit. Med uttalelsene om økt handel fra USA som understøtter fokuset på en løsning, gir et boost til oljeprisen, som er en god benchmark på global handel og frakt. Japan har igjen begynt å kjøpe olje fra Iran. I 2018 stod Iransk olje for 5,3% av Japansk oljeforbruk.

AKSJEMARKEDET: Svake makrotall fra Kina legger en liten demper på Asia i morgentimene. Veksten i Kina tilsvarer veksttall vi så fra 2009. Det er dog tydelig at myndighetene er veldig klare på at de kommer til å gjøre det de kan for å la hjulene spinne i fulle fart. Fredag kom det meldinger om at Kina skal kjøpe varer fra USA for over $1000mrd. Formålet er å tette gapet til handelsbalansen. Dette kommer da på ryggen av svake økonomiske tall, da myndighetene også ønsker å stimulere økonomien samt kinesiske myndigheter ikke ønsker en eskalert handelskrig som vil være enda en demper på økonomien. Eurobørsene peker litt i minus i morgentimene; EU Stocks 50 peker ned 0,22% etter en sterk fredag med en oppgang på 1,84%.

VALUTA: Amerikanske børser stiger med mer forsonlig tone mellom Kina og USA. Alle de store indekser legger på seg gode en prosent. USA shutdown fortsetter og flere makrotall blir ikke lagt ut før en avklaring er på plass. USD stabil, index på 95,90 og vi har EURUSD på 1,1385. USA renter et tick høyere. I Europa fikk også børene et løft av samme grunn, EuroStoxx 50 opp over to prosent. EUR index på 92,00 og vi ser EURCHF 1,1330. Makrobildet fortsatt negativt og en viss spenning til ECB og deres politikk. May vil fremlegge plan B i dag som igjen skal stemmes over mot slutten av januar. GBPUSD 1,2875 med EURGBP på 0,8840 og GBPNOK 11,01. I Østen er det Kina tall som dominerer, Shanghai opp 0,66 prosent, mens Nikkei er opp 0,22 prosent. I Japan øker faren for resesjon, BOJ forventes komme med tiltak. YEN svakere og handler 109,60 mot USD. Softere tone i mellom Kina og USA gir flow ut av safe haven. Gull handler lavere, 1281USD. Oljeprisen gir løft til NOK og vi ser krona handle sterkere. Rentemøte torsdag og forventingene til endringer er små. Signaler mot mars møtet kan dog gi nye forventninger til markedet. EURNOK åpner uka 9,7360 med USDNOK på 8,5500 og SEKNOK 0,9495.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.