Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $60,88/fat -1,15% siden fredag samme tid og -0,34%% siden Oslo Børs stengte. Baker Hughes riggtelling kom inn fredag kveld og viste en vekst i antall oljerigger som dro ned oljeprisen. Etter et fall på 25 rigger i rapporten for en uke siden, viste fredagens rapport en vekst på 10 oljerigger. Oljen holder seg dog over $60/fat.

LSG: Det har vært brann på et Lærøyanlegg i Finnmark. 2,6m smolt med en vekt mellom 50-60 gram. Disse var planlagt for sjøsetting i april 2019. Det er også en person som er savnet. Venter en negativ reaksjon på kursen i dag.

OSLO BØRS: Denne uken begynner kvartalsrapportene for fullt. På onsdag kommer (av de store) Telenor. På torsdag er det Europris, PGS, og Borregaard. På fredag er det Protector. Denne kvartalssesongen blir viktig, og fra et makroperspektiv er det viktig å følge med på USA. En god resultatsesong kan gi støtte til markedet videre, men et svak kvartalssesongen kan fort sende markedet ned igjen og få denne oppgangen til å se ut som et falskt brudd på oppsiden.

VALUTA: I USA er nedstengingen over og amerikanerne er på vi tilbake til vanlig hverdag. USD faller noe tilbake, Index på 95,45 og vi har EURUSD 1,1410. Alle store børsindekser stengte fredagen i positivt terreng og brede Russell2000 la på seg 1,30 prosent. I Europa er det neste etappe i Brexit og forventes ny avstemming over plan B tirsdag. GBP holder på siste tids styrkelse, GBPUSD 1,3195 med EURGBP 0,8650. IFO indeks fredag skuffet og føyer seg inn i rekken av makrotall og indekser som kommer lavere enn ventet og underbygger Draghi og ECB frykt for nedside press i økonomien. Draghi møter for Europaparlamentet i dag. Euro index på 91,95. EURCHF 1,1315. I Østen slipper Kina negativ industritall og effekter av handelsuro gjør seg tydelige. YEN handler sterkere, 109,25 mot USD og 124,70 mot EUR. AUDUSD på 0,7185. Gull tok ett byks fredag etter at amerikansk storbank la fram negativ rapport rundt kryptovalutaer. Gull handler 1301USDo og er høyeste nivåer siden vårparten 2017. Svake makrotall i Sverige sender SEK svakere, EURSEK 10,3190 med SEKNOK 0,9405. Vår egen krone på positive siden fredag, renter og olje trekker. Vi åpner uka med EURNOK 9,7080 og USDNOK 8,5100. Fokus mot oljeprisen i det korte bildet.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg