Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $60,07/fat -1,33% siden igår samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. Det meldes om sanksjoner mot PDVSA (statlige Venezuelanske oljeselskapet). Potensielt kan det komme et bortfall på 500k fpd. Markedet har ikke reagert på denne nyheten nevneverdig. Det kan stilles spm til hvor langt de ønsker å presse dette, da mye av tungoljen som kommer fra Venezuela trengs i produksjon av diesel etc. Uansett, en melding som er positiv for oljeprisen.

NAS: Norwegian melder om en emisjon på NOK 3mrd. De har allerede fått kommittering på NOK 610m. De melder samtidig om en strategiendring der de skal gå fra vekst til lønnsomhet. De peker på at CAPEX skal kraftig ned via salg av fly, inkl JV og utsette flyleveranser. De skal også starte en kostnadsreduksjonsprogram som heter #Focus2019. De estimerer at dette kommer til å redusere kostnadene med NOK 2mrd. De har ikke meldt på hvilken kurs emisjonen skal skje. Sterna Finance, kontrollert av Fredriksen, er en av flere som garanterer for emisjonen. Venter en positiv dag på børsen i dag.

VALUTA: USD handler stabilt, Index på 96,40 med EURUSD på 1,1430. Det er lite med nyheter, nedstigningen er over, om ikke annet i det korte bildet. Handel og forholdet mot Kina i fokus. Børsene i USA var alle i negativt terreng. Diverse makrotall i aften, deriblant Handelsbalansen for varer. I Europa er det ventet avstemming rundt plan B i Brexit forhandlingene. Draghi i Europarlamentet mandag, ser KINA-USA konflikten som en utfordring, men spår økt vekst og så i Europa når løsninger er funnet. Eurobørsene med røde tall mandag, Euro Index på 92,00 og EURCHF et tick høyere, 1,1345. GBP noe lavere, 1,3150 GBPUSD og EURGBP 0,8695. GBPNOK 11,18. I Østen er alle de store indeksene svakt i minus. Økte forventinger rundt i verden til stimuli fra sentralt hold i Kina. USDYEN 109,30 med EURYEN på 124,95. AUDUSD 0,7170. Gull forsetter å handle høyere, 1305USDo. Aluminium på 1875USDt. SEK forsetter å handle mot svake siden uten store nyheter. EURSEK 10,3550. Rolig dag for vår egen valuta, svekket seg noe med oljeprisen, men utslagen var små. Vi åpner tirsdagen EURNOK 9,7185 med USDNOK 8,5000 og SEKNOK 0,9390.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.