Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $62,03/fat +1,26% siden igår samme tid og +0,47% siden Oslo Børs stengte. EIA oljelagertall kom i går ettermiddag. Råoljelagrene viset en vekst på 919k fat mot API som viste 1m fat. Bensinlagrene ned 2,2m fat mot API som viste vekst på 2,15m fat. Destillatene ned 1,1m fat mot API som viste vekst på 211k fat. Etterspørselen er ned 645k fpd, men her kan vi nok vente litt vekst denne uken basert på ekstrem kulde i USA. Ser man på importen fra Saudi Arabia er den ned 970k fpd, til 442k fpd. Her er det tegn på at OPEC eksporten er fallende. Importen fra Saudi har aldri vært så lav siden 2010. Produksjonen er flat på 11,9 fpd. En positiv rapport for oljeprisen.

EPR: Europris leverte kvartalstall i dag. Omsetning på NOK 1,84mrd mot ventet NOK 1,74mrd. Dekningsbidrag på NOK 798m mot ventet NOK 766m. Clean EBITDA på NOK 304m mot ventet NOK 293m. Bunnlinja endte på NOK 223,7m mot ventet NOK 200m. LFL vekst var på 7% åoå mot markedet som var opp 0,4% åoå. Selskapets bruttomargin litt lavere åoå grunnet mye bruk av kampanjer, men tydelig at markedet hev seg på og handlet. De slår estimatene over hele linja. Utbytte foreslås på NOK 1,85/aksje (7,6% yield) mot ventet NOK 1,75/aksje. Kjøpet av ØoB skjer delvis med aksjer, og totalverdien på den aksjeposten er på NOK 134m. Selskapet eier egne aksjer til en verdi av NOK 130m, så det dekker oppkjøpsdelen som kommer i aksjer. Aksjen prises på lave PE nivåer ~10x og en bra utbytteyield. Med en bra vekst og kontroll på kostnadene, venter vi en relief i aksjen i dag. Dekningsbidrag og EBITDA slår forventningene med omkring 4%. Man bør vente at aksjen i hvert fall er opp +4%.

PGS: Selskapet har allerede meldt markedet om regnskapstall for Q4, så inget nytt der. De melder at de har booket 54% av kapasiteten i 2019 på kontraktspriser som er opp 35%. De sier, selvfølgelig, at de ser en generell forbedring av seismikkmarkedet i 2019 og de beveger seg mer inn mot kontraktsseismikk med forbedrete rater. Selskapet skriver selv at de mest sannsynlig kommer med en refinansiering i 2019 og at de er posisjonert til å agere kjapt. De uttaler dog at en refinansiering ikke er på agendaen. På bakgrunn av positive uttalelser angående kontraktspriser i dag, kan man vente en positiv dag… men som det står skrevet over motorveien i USA «caution ahead».

VALUTA: Fed overrasket marked noe med et mer forsiktig syn på rentesettingen fremover. Bankens syn på makrobildet er uendret. Veksten anses som solid. Positive selskapstall bidro sammen, men levere rente til en god dag på de amerikanske børsene. Dow opp 1,77 prosent, mens Nasdaq stiger gode 2,2 prosent. Renter faller tilbake og vi har US10Y på 2,679, mens 30 åringen ligger 3,035 prosent. USD handler lavere. USD Index på 94,95 og EURUSD omsettes 1,1505. Kina og USA i samtaler rundt handel, toll og åpenhet. Det ventes ingen store endringer, men positivt at partene sitter ved samme bord. I Europa er det lite med interne nyheter, vi får BNP tall senere i dag. Euro Index på 92,15 og vi ser EURCHF over 1,14. GBP handler stabilt, 1,3130 mot USD og 0,8750 mot EUR. I Østen stiger børsene på Fed og tro på at Kina og USA vil enes. Nikkei opp 1,1 prosent, mens Shanghai opp 0,35 prosent. Makrotall fra Kina fortsetter å komme mot svake siden. YEN sterkere, 108,80 mot USD og 125,05 mot EUR. AUD stiger i verdi, 0,7265 mot USD. Gull handler 1319USDo, mens Aluminium omsettes 1920USDt. Norske kroner handler sterkere med børs og olje samt økt rentespread mot viktige økonomier. Vi får Norges Banks valutatransaksjoner for februar KL 1000. Tallene for januar var salg av valuta for 350m NOK pr dag. Vi ser EURNOK 9,6775 og USDNOK 8,4100. SEKNOK omsettes 0,9320

EURUSD siste året….

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.