Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $61,79/fat +1,10% siden fredag samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. Baker Hughes riggtelling kom inn fredag og viste en vekst på syv oljerigger. Dette er andre gang på tre uker at det er en økning. Vi ligger dog under nivåene vi har sett siden mai 2018. Vi legger også til at det har vært en brann på et Phillips 66 raffineri. De er kjøper av omtrent 120k fpd, noe som tynget WTIen på slutten av handelsdagen.

DNO: Oljeselskapet DNO kom med reserveoppdatering i dag. De hadde en 100% erstatningsgrad på reservene sine. Mao, de har like mange fat P1 reserver som ved utgangen av 2017.

OSLOBØRS: Euronext hever budet på Oslo Børs VPS til NOK 152/aksje fra NOK 145/aksje. Budet fra Nasdaq er på NOK 152/aksje. Euronext, som har børsene i Paruis, Brussel, Amsterdam, Lisboa og Dublin, ønsker å øke porteføljen sin, men møter generelt motstand da andre børser er en del av store selskapet eller ønsker å være uavhengige. Andre utfordringer er også det regulative. Sammenslåinger som Deutsche Börse og London Stock Exchange ble stoppet av myndighetene.

VALUTA: USD holder seg stabil, Index på 96,45 og vi har EURUSD 1,1325. Trade talks i fokus, markedet avventer reelle nyheter. Børsene i USA sideveis fredag. I Europa hadde vi røde tall på de fleste børser fredag. Handelsbalansen fra Tyskland for desember kom inn lavere enn ventet og langt lavere enn siste måned. Ingen god lesning. Euro Index på 92,45 og EURCHF 1,1330. I UK nærmer vi oss neste avstemning rundt brexit, torsdag legger May frem plan B. GBPUSD 1,2935 med EURGBP på 0,8750. I Østen er børsbildet blandet. Shanghai tilbake etter nyttårsfeiring og legger på seg 1,36 prosent. Nikkei stengt. Sydney svakt i rødt. YEN stabil, 109,95 mot USD og EURYEN på 124,55. Gull handler 1,314USDo, Aluminium på 1867USDt og Platinum under 800USDt. Inflasjonstallene her hjemme kom inn på morgenkvisten (se tabell ). Tallene kom inn lavere enn ventet og presser NOK svakere. Tallene isolert sett kan gi markedsspekulasjon om hvorvidt NB vil justere renter i mars. Det underliggende makrobildet er dog ikke endret. NOK svakere, EURNOK åpner mandagen 9,8220 med USDNOK 8,6770. SEKNOK handler 0,9350.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg