Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $66,59/fat +2,78% siden fredag samme tid og +1,83% siden Oslo Børs stengte. Tradere uttaler at oljeprisen stiger for det meste på bakgrunn av positivitet mellom USA-Kina i handelsavtaler. Baker Hughes riggtelling viste vekst med tre rigger i forrige uke.

NAS: HBK Holding (Bjørn Kjos og Bjørn Halvor Kise) skal selge alle sine tegningsretter for 70% av teoretisk verdi i dag. Totalt gir det en investering på NOK 500m. Avtalen må igjennom ekstraordinær GF i morgen. Dette salget kommer mest sannsynlig på bakgrunn av at det må finansiere kjøpet av aksjer da de har forhåndskommittert til å kjøper aksjer for NOK 343m. Det meldes om at kjøperne er norske family offices og internasjonale institusjonelle investorer.

VALUTA: Det var en god undertone i det amerikanske markedet fredag. Alle børsene steg, Dow best i klassen med gode 1,74 prosent. Makrobildet, dvs industritall overrasket negativt og falt med 0,9 prosent mm uten at markedet la mye vekt på disse tallene. USD handler noe svakere, men holder seg på siste tids nivå, Index på 96,65 og EURUSD omsettes 1,1310. I dag holde USA stengt. Eurosonen i samme modus fredag, alle indekser mot oppsiden. Euro Index på 92,55 og vis er EURCHF 1,1350. May på tur i Europa men så langt synes hennes anstrengelser ikke å ha gitt resultater. GBPUSD 1,2910 med EURGBP på 0,8760. I Østen fulgte børsene den gode tonen, fokus på Kina-USA samtaler som fortsetter og tro på løsninger sender Shanghai opp 2,68 prosent fulgt av Nikkei med 1,88 prosent. YEN noe sterkere, 110,50 mot USD og 125,05 mot EUR. AUD stiger også noe, 0,7155 mot USD. EURSEK handler 10,4675 med SEKNOK 0,9315, lite med nyheter fra Sverige. Oljeprisen og positiv børs sender NOK mot sterke siden men utslagen er begrensede så langt. EURNOK åpne ruka 9,7550 med USDNOK 8,6235.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.