Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $66,30/fat -0,30% siden igår samme tid og +0,10% siden Oslo Børs stengte. Lite nytt rundt oljeprisen utenom en brann i en Venezuelansk pumpestasjon som frakter 300k fpd av olje. Ingen ble skadet og brannen under kontroll. Talspersoner sier at det vil påvirke frakten, men gav ikke detaljer.

LAKS: Det meldes om at EU kommisjonen hadde en uannonsert inspeksjon av Grieg Seafood Shetland, Mowi Skottland og Scottish Sea Farm. Andre selskaper ble også sjekket, men hovedtrykket mot de norske. Rykter skal ha det til at dette ble sjekket grunnet mistanke om avtaler som var anti-konkurrerende. Hvis det viser seg at selskapene faktisk har hatt slike avtaler, kan de i verste fall oppleve en bot på 10% av omsetning. Nå har ikke vi det som base case, men det er noe man skal ha i tankene. På Mowi så vil 10% av omsetning for 2019 slå 43% på EBIT og 4% på market cap. For GSF er det hhv 38% og 5%. For de som er eksponert i laks, bør det holdes et øye med utviklingen her, da strengeste straff vil slå hardt på selskapet.

NAS: HBK Holding (Kjos/Kise) selger tegningsretter for NOK 156m. De selger omkring 10,5m retter for NOK 15,01/stk. Ikke mye mer som meldes, men markedet har jo allerede blitt fortalt hva de skal bruke pengene på.

VALUTA: USD svekket seg med uttalelser fra Feds Mester rundt diskusjonen om normalisering av USAs balanse regnskap. USD handler 1,1340 mot EUR og vi har Index på 96,40. Alle de store indeksene i positivt terreng, mens rentene falt noe. Fed slipper referat fra siste møte i aften. I Europa hadde vi røde tall på børsene, Brexit fortsetter å være hovedtema. Euro Index på 92,50 med EURCHF på 1,1360. GBP noe sterkere, gode arbeidstall bidro. 1,3050 mot USD og EURGBP handler 0,8685. I Østen er børsbildet noe blandet, Shanghai og Nikkei er opp, mens Sydney er ned. YEN stabil, 110,80 mot USD og 125,60 mot EUR. AUDUSD 0,7160. Inflasjonstall fra Sverige kom lavere enn ventet og sendte SEK svakere i går og gir næring til lave renter lenger enn tidligere antatt. EURSEK ble handlet over 10,60 men har reversert seg noe. Vi åpner dagen 10,5550. SEKNOK 0,9205 etter å ha handlet under 0,92 tirsdag. NOK på sterke siden men holder seg innenfor siste tids range. Høyere oljepris er hovedtema. EURNOK åpner tirsdagen 9,7220 med USDNOK 8,5775.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.