Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $67,13/fat uendret siden igår samme tid og +0,18% siden Oslo Børs stengte. EIA oljelagertall kom i går etter børs. Tallene viser at råoljelagrene steg med 3,6m fat mot API som viste vekst på 1,26m fat. Bensinlagrene ned 1,45m fat mot API som viste ned 1,55m fat. Destillatene ned 1,5m fat mot API som viste ned 0,76m fat. Amerikansk produksjon økte med 100k fpd til 12m fpd. Rapporten er negativ for oljeprisen, men markedet holder seg sterkt og ikke noe tegn til at markedet bryr seg om den lille økningen i amerikanske produksjon. Fokuset er nok i våre øyne positiviteten rundt Sino-US handelsavtale og frykt for større konflikt i Sør-Amerika relatert til Venezuela.

MOWI: Oppdrettsselskapet går eks. utbytte i dag NOK 2,60/aksje. Snittkursmålet i aksjen har de siste 3 mnd gått fra NOK 215,11 til NOK 211,33.

EQNR: Equinor melder at grunnet høyrer volatilitet i gassprisene, grunnet mer fokus på blant annet fornybar energi fremover kommer selskapet til å selge gassen sin på kortere kontrakter fremover. Norge står for 25% av gassen i Europa og Equinor stor for 70% av det norske tilbudet. Dette kan skape større svingninger i inntektene fremover, noe som kan slå begge veier. Venter ingen kursbevegelse på uttalelsene i dag.

VALUTA: Samtaler forsetter, men lite nytt i trade talks mellom Kina og USA. Trump skal etter sigende treffe delegasjonene senere i dag. Det er nå viktig med resultater om man ikke skal se en reversering av siste tids positivitet. Amerikanske makrotall kom inn lavere enn konsensus torsdag. USA børsene falt alle torsdag, alle indekser ned rundt 0,4 prosent. USD Index 96,45 og EURUSD handler sideveis, 1,1345 mot EUR. Rentene et tick høyere. I Europa er det selvsagt Brexit som er den store usikkerheten og med en uke igjen avventer markedet i spenning. Eurobørsene sideveis, EUR Index ligger 92,70. EURCHF 1,1350. GBP stabil, 1,3040 mot USD og EURGBP omsettes 0,8700. Vi tar med at PMI indeksen for Unionen kom ut under 50, tall som ikke er sett siden 2013. I Østen er børsbildet blandet, Shanghai opp gode 1,91 prosent. Nikkei ned 0,16 prosent. Sydney opp 0,46 prosent, markedsrapporter viser forventinger om to rentekutt i 2019 fra RBA, AUDUSD 0,7105. Gull forsetter å handle lavere, 1328USDo og har nå tatt av 20USDo på få dager. Aluminium stiger noe og handler igjen over 1900USDt. Platinum på 832USDt. EURSEK handler 10,62 og det er fortsatt nedside press på SEK. Krysset SEKNOK 0,9210. Her hjemme kom SSB med undersøkelse rundt oljeinvesteringer i 2019, anslaget på 172,7MRD NOK er på linje med sentralbankens. Oljeprisen gir positivitet til NOK men den negative utviklingen i SEK påvirker mer. EURNOK åpner fredagen 9,7760 med USDNOK 8,6150.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.