Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $66,92/fat -0,31% siden fredag samme tid og -0,25% siden Oslo Børs stengte. Baker Hughes riggtelling kom fredag og viste at selskapene har tatt vekk fire oljerigger. Dette er første gang på tre uker dette skjer.

NAS: Norwegian oppdaterte markedet fredag på tegningene i emisjonen. Kjos/Kise har nå aksjer for tilsvarende 18,5%. De oppdaterer også på en del andre sentrale personer i selskapet, men dette er av mindre karakter. Alle de utenom COO Asgeir Nyseth, tegnet for alt de kunne. Nå skal det sies at det var Asgeir Nyseth som hadde desidert flest aksjer fra før av (16030 aksjer) og han tegnet for kun 10368 aksjer. Man kan generelt si at ledende personer fulgte opp sine investeringer, selv om de initielle investeringene var såpass små.

BAKKA: 22 februar fjernet den russiske veterinærtjenesten restriksjonene på laks fra Bakkafrost sin lokasjon, Glyvrar. Russland har ikke vært det største markedet for Bakka, men har bidratt med et kraftig premium. Denne nyheten kommer nok til å fjerne en del av usikkerheten fremover og estimatene kan fort blir oppjustert med noen prosent og aksjen følger nok etter. Vi venter at Bakka kommer til å outperforme resten av laksesektoren i dag.

VALUTA: Trump utsetter 3 månedersfristen for enighet om en handelsavtale mellom Kina og USA. Asiabørsene stiger, AUD og Yuan samt råvarepriser alle mot oppsiden. Amerikanske børser endte fredagen mot oppsiden. Renter handler stabilt uten store endringer. USD stabil, Index på 96,30 og vi har EURUSD 1,1350. Utviklingen rundt handelsavtale kan potensielt sende USD lavere. Powell skal «grilles» i kongressen tirsdag og onsdag rundt endringen i renteestimatene. Eurobørsene mot oppsiden fredag og med utviklingen i Asia er det potensiale for en god børsdag i Europa. Makrobildet for Unionen forsetter å være svakt. Inflasjonstall fredag viser beskjedene 1,1 prosent årstakt. Euro Index på 92,65 og vi har EURCHF 1,1350. I Østen har vi en sterk dag på børsene, Nikkei opp 0,5 prosent, mens Shanghai legger på seg gode 5,60 prosent. Markedet får håpe på videreutvikling av den gode stemningen, om ikke er nedsiden bratt. Yuan på syv års høy og AUD handler sterkere, 0,7160 mot USD. YEN viser mer moderate bevegelser, 110,70 mot USD og vi har EURYEN 125,90. Metallpriser stiger med troen på økt handel, Aluminium på 1922USDt med Platinum på 851USDt. Nikkel, Sink og Bly stiger alle. I Sverige holder sentralbanksjefen foredrag rund svensk økonomi sende i dag. EURSEK 10,5850 med SEKNOK 0,9210 Stigende oljepris gir Nok ett lite løft på morgenkvisten men EURNOK holder seg innenfor siste tids ranger. 9,70 nivået fremstår som viktig i utviklingen av NOK. Vi ser EURNOK åpne uka 9,7450 med USDNOK 8,5850. CHFNOK 8,5900 og vi har GBPNOK 11,2150.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.