Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $65,45/fat +0,12% siden igår samme tid og -0,80% siden Oslo Børs stengte. API oljelagertall kom i går kveld. Råoljelagrene opp med 7,3m fat mot ventet opp 1,2m fat. Bensinlagrene ned 391k fat mot ventet fall på 2,1m fat. Destillatene ned med 3,1m fat mot ventet 1,4m fat fall. I tillegg til dette kom Chevron og Exxon ut med prognoser for skiferoljeproduksjonen i Permianområdet. De peker på en økning og at disse to selskapene kommer til å ha 1/3 av produksjonen i området under dem. Markedet venter fortsatt spent på konkrete ting ifht USA-Kina forhandlinger. Uten det ser ikke vi noen grunn til at oljen skal bryte opp i denne runden.

SUBC: Subsea 7 har blitt tildelt tre kontrakter fra Woodside. Alle tre sammen blir totalt omkring $750m. Prosjektene er for offshore Senegal og Australia. Legger vi til grunn EBITDA maringen fra 2018 på 16,2% gir denne kontrakten en verdi NOK 1054m (USDNOK 8,68). Per aksje gir det oss en verdi på NOK 3,31. Aksjen handles til en EV/EBITDA på 5,18x. I enterpriseverdi er denne kontrakten verdi NOK 17,15/aksje. Trekker man fra gjelden gir det oss en verdi på NOK 19,55/aksje. Nå ser vi nok ikke denne oppsiden i dag, da deler av kontrakten (engineering) allerede er i backlogen. Uansett, en positiv nyhet for selskapet.

NAS: I dag er det siste handelsdag for tegningsrettene i Norwegian Air Shuttle. Hvis man ikke selger de eller aktivt huker av for å kjøpe aksjer, faller tegningsrettene bort.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.