Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $66,13/fat +1,04% siden igår samme tid og +1,16% siden Oslo Børs stengte. API oljelagertall kom i går kveld. I går kveld kom EIA oljelagertall (de offisielle). Råoljelagrene opp 7,1m fat mot API som viste vekst på 7,3 fat. Bensinlagrene ned 4,2m fat mot API som viste ned 391k fat. Destillatene ned 2,4m fat mot API som viste ned 3,1m fat. Produksjonen er uendret på 12,1m fpd. Alt i alt, nøytral rapport sammenlignet med API i forgårs.

TGS: Seismikkselskapet annonserer et nytt 3D seismikkprosjekt i Oklahoma ved Anadarkobassenget. Dette prosjektet er på 353 kvkm. Totalt sett er området som er blitt jobbet på da 1062 kvkm. Prosjektet er fundet av industrien og noe samarbeid med PGS blir det. Ingen uttalelser om noen summer.

VALUTA: I dag er det pressekonferanse med ECB samt renteuttalelse. Det ventes at ECB kommer til på kutte vekstanslagene og gi et signal om at mer stimuli kommer i form av blant annet billige lån. De globale markedene skaper usikkerhet, og ECB må være aktiv i sin rolle om å skape sikkerhet. De har allerede indikert høyere rente i slutten av året, og en «restart» på stimulipakker, vil bli sett på som en policyendring. ECB er nok blant annet redd for at forfallsdatoen på en del lån (se graf under) blir en utfordring og i seg selv blir en innstramming i økonomien. Så en løsning på å komme over denne kneika kan komme.