Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $66,75/fat +1,06% siden igår samme tid og +0,48% siden Oslo Børs stengte. FGE kom i går etter close med sin månedsrapport der de nedjusterer sin call on OPEC. De estimerer en etterspørselsvekst på 1,43m fpd mot tidligere 1,45m fpd. Non-OPEC tilbudsvekst på 1,95m fpd mot tidligere 1,84m fpd. Ser vi overall på konsensus ligger vi nå på en etterspørselsvekst 1,39m fpd og en tilbudsvekst for non-OPEC for 2,13m fpd. Dette gjør at Call-on-OPEC er på -0,74m fpd.

FLYESEKTOREN: Etter flykrasjet i Etiopia i helgen opplevde både Boeing og en del flyselskaper en svak dag på børsen i går. Boeng ned over 5%. En del land har satt opp forbud av flygninger med Boeing 737 Max 8 inntil videre. Her i Norge har ikke Norwegian eller norske luftfartsmyndigheter satt noen begrensninger enda. I tillegg til de direkte påvirkningene nedstengningene har, kan dette skape noen ringvirkninger på folks ønske å fly. Ingenting konkret fra flyets «black box», men når informasjon kommer ut derifra kan man få en ny reaksjon på kursen på flyselskapene. Pt så er det omkring 150 fly fra 23 selskaper som er satt på bakken inntil videre.

MAKRO: GBP er hovedstory på morgenkvisten. En revidert utgave av siste utkast blir lagt frem for parlamentet. Et nytt nei i underhuset og parlamentet øker mulighetene for «Hard Brexit» betraktelig. GBPUSD handler 1,3210 med EURGBP 0,8520 og GBPNOK på 11,4400. Sterk børsdag i USA, M&A og generell tro på Kina stimuli og trade talks løfter markedet. Alle indeksene opp gode 1,5 prosent. Renter holder seg på siste tids nivåer. USD på sterke siden, index på 97,05 med EURUSD på 1,1250. Inflasjonstall senere i dag. I Europa forsetter makrobildet å være skuffene. Lave renter og fallende EUR er fasit. Børsene holder seg på positive siden. EURCHF 1,1380 med Index på 92,95. I Østen stiger børsene på Brexit, Nikkei opp 1,79 prosent med Shanghai opp 1,10 prosent. YEN handler 111,35 mot USD og 125,35 mot EUR. AUDUSD på 0,7070. Vi får inflasjonstall fra Sverige KL0930, konsensus er 2,0 prosent. I Norge får vi rapport fra regionalt nettverk til NB i dag, rapporten slippes KL1000. Siste tids makrobilde tilsier at det bør være god lesning for sentralbanken. Krona sterkere gjennom gårsdagen på inflasjon og tro på høyere renter. EURNOK åpner tirsdagen 9,7470 med USDNOK 8,6685 og SEKNOK 0,9240.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.