Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $66,75/fat +0,24% siden igår samme tid og +0,12% siden Oslo Børs stengte. EIA kom med sin Short-Term Energy Outlook rapport. De justerer ned sitt Call-on-OPEC for 2019 til -0,94m fpd fra -1,08m fpd. For 2020 er de nedjustert til -0,61m fpd fra -0,65m fpd. De estimerer også at amerikansk oljeproduksjon har hatt et snitt på 11,9m fpd, ned fra 12m fpd i januar. IEA kommer med sin rapport i dag og OPEC i morgen. FGE leverte i forgårs, så ved ukesslutt har vi fått en del nye inputs på hvordan oljemarkedet kan se ut videre.

NAS: Da er det meldt at Norge har stengt flyrommet for Boeing 737 Max 8. Dette gjør at Norwegian setter 18 fly på bakken. Nå er det vel nesten kun amerikansk luftrom som ikke er stengt for den flytypen. Aksjekursen på Norwegian fikk seg en knekk i går men kom nesten tilbake til start. Ser man på det større bildet er dette enda et negativt punkt for NAS. I 2017 hadde selskapet mangel på piloter og vi så alle hvordan det påvirket synet på selskapet og aksjen… I dagens situasjon er det ikke pilotmangel, men flymangel… Norwegian melder at de kommer til å sende regningen for disse problemene til Boeing.

NHY: Hydro opplever at en rørledning ved et av deres anlegg i Tyskland falt ned og gjort at produksjonen blir redusert. De melder ikke om de store finansielle påvirkningene, men 10-20000 tonn bortfall i produksjon er nok sannsynlig. Ingen kundeleveranser blir påvirket. Dette bør ikke isolert sett ha så mye å si, men med sentimentet i markedet er dette et negativt datapunkt.

MAKRO: Brexit er hovedfokus i markedene og det kan synes som om vent og se er holdningen med undertone av skepsis. GBP handler sideveis, 1,3100 mot USD og 0,8615 mot EUR. Vi har GBPNOK 11,3200. FTSE, dvs børsen opp 0,29 prosent tirsdag. Nye avstemninger og uklarhet følger, men dato for exit nærmer seg fort. I USA var børsbildet noe blandet, Dow ned, mens resten av de store indekser mot oppsiden USD noe svakere, indeks på 96,95 med EURUSD på 1,1285. Renter faller noe tilbake, 10års på 2,612, mens 30åringen ligger 3,000. Inflasjon kom et tick lavere enn konsensus på 2,1 prosent åå. I Europa er det lite med nyheter, børsene sideveis, mens Euro Index ligger 92,90. EURCHF 1,1370. I Østen faller børsene etter sterk dag mandag, Brexit synes være hovedgrunn. USDYEN 111,30 med EURYEN 125,60. Ved økt usikkerhet er ofte YEN en safe haven i regionen. Gull stiger med nevnte grunner, 1304USDo, mens Aluminium ligger stabilt 1885USDt. Inflasjon i Sverige noe lavere enn ventet uten at markedene handlet på det. EURSEK 10,5750 med SEKNOK 0,9215. Regionalt nettverk leverte en god rapport til NB og viser at norsk økonomi er i vekst. Produktiviteten er høy og vi må tilbake 2012 nivåer. Krona noe sterkere men med bakenforliggende skulle en kanskje ventet en sterkere NOK 9,70 nivået virker som bunn i siste tids range og 9,90 som øvre i EURNOK (se chart).

EURNOK åpner 9,7450 med USDNOK 8,6385

EURNOK siste periode

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg