Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $67,16/fat -0,30% siden fredag samme tid og +0,83% siden Oslo Børs stengte. Saudi Arabia uttalte søndag at OPEC sin rolle om å rebalansere markedet er langt fra over. De mener at lagersituasjonen er for høy selv om Iran og Venezuela er ilagt strenge sanksjoner. Her kan det fort tyde på en forlengelse forbi møtet om et par måneder. Russland har uttalt at de opprettholder sitt følge med OPEC inntil det er mer klarhet ang USA sanksjoner mot Iran/Venezuela.

OSEBX: Valuation på Oslo Børs er ikke langt unna normaliserte nivåer. Prisingen er litt over dog. Ser vi på CAPE er OSEBX prisen til en PE på 15,6x noe som historisk har gitt en snittavkastning på 11%, men med en hitratio på 61%. Variasjonen har vært på 26%. Ser vi på bokførte verdier (PB), er prisingen på 1,84x, mot snittet på 1,75x. Den gjennomsnittlige avkastningen har vært på 6% med et suksessrate på 52%. Variasjonen er på 22%. Valuation er med andre ord på et nivå der vi mener man trenger positive global nyheter for å dra totalmarkedet opp til et nytt nivå. Markedet har opplevd en rekyl i 2019, men har tatt seg en liten pause.

NHY: Det meldes om at Richard Brandtzæg trekker seg tilbake etter 10 år i lederstolen. Hilde Merete Asheim blir innsatt som nye leder. Hun har vært sjef for primæraluminium siden 2008. Venter ikke store kursreaksjoner på bakgrunn.

ORK: Peter Ruzicka trekker seg som toppsjef i Orkla. Han har sittet i stillingen i fem år. Timingen at slike utskiftninger skjer samtidig både i NHY og ORK kan virke rart, men vi er i perioden med en del generalforsamlinger og da er det naturlig at utskiftinger skjer. Venter heller ingen kursreaksjon basert på dette.

NAS: Flere kjendisinvestorer tegnet seg i emisjonen og nye aksjonærlister viser at Torstein Tvenge, Øystein Spetalen, Olav-Nils Sunde, Kristoffer Stensrud og Arne Blystad har tegnet aksjer.

VALUTA: Amerikanske børser endte sist uke i positivt terreng. Alle de de store indeksene opp. Underliggende tro på handel og bilaterale avtaler trekker positiv samt tro på at Fed holder renter uendret. Renter sideveis, 10 år på 2,598, mens 30 åring på 3,021. USD mot nedsiden, EURUSD på 1,1340 med Index på 95,90. Svakere USD synes riktig med dagens bakteppe. Ny uke med Brexit og usikkerhet om utfallet av pågående situasjon. FTSE børsen i London opp 0,6 prosent fredag med GBP noe sterkere. GBPUSD 1,3280 med EURGBP 0,8540 og GBPNOK på 11,31. Eurobørsene hadde også en god avslutning på siste uke og alle indekser steg. EUR handler sterkere, index på 93,40. Vi får handelsbalansen fra EU idag KL1100. I Østen er også stemningen positiv, alle store indekser peker oppover. Shanghai legger på seg gode 2,47 prosent. YEN handler 111,50 mot USD og EURYEN 126,50. Gull handler 1303USDo, aluminium på 1900USDt og Platinum på 832USDt. Positiviteten slår trekker SEK sterkere, EURSEK på 10,4500 med SEKNOK 0,9240. Også vår egen kroner mot sterke siden, makro og råvarer trekker positivt. Norges Bank med rentemøte torsdag og markedet har tro på en justering. Viktig blir også bankens rentekurve. EURNOK handler på nivåer fra utgangen av januar. EURNOK åpner 9,6580 og vi ser USDNOK 8,5185.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.