Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $67,77/fat +0,16% siden fredag samme tid og +0,46% siden Oslo Børs stengte. API kom i går kveld. Det estimeres ned 2,13m mot ventet 602k fat vekst. Bensinlagrene ned 2,8m fat mot ventet ned 2,65m fat. Destillatene ned 1,6m fat mot ventet 1,3m at ned. De offisielle tallene kommer i dag, men slik rapporten står nå er den positiv for oljeprisen.

EQNR/FTI: Equnior deler ut kontrakter på Johan Sverdrup for en del subseainstallasjoner i fase to. Kontraktene det er snakk om nå går til TechnipFMC. De skal produsere 23 forskjellige deler blant annet noe som på fagspråket kalles for «juletrær» (xmas trees). Kontraktene har en verdi på mellom $75-250m og defineres som «significant» av TechnipFMC.

NWC: HSBC kutter kursmålet i Norwegian til NOK 20 med rating «Reduser».

TGS: Barclays kutter TGS fra NOK 335 til NOK 308.

NRC: Selskapets mangeårige CEO Horpestad trer av og inn kommer tidligere sjef for AF Gruppens Byggavdeling. Horpestad har vært sentral i oppbygningen av NRC og han er et stort tap for selskapet. De har dog funnet en strålende erstatter i Henning Olsen. Alt i alt, en nøytral melding med en god ut og en god inn.

VALUTA: Det er dagens møte i Fed som er den store hendelsen denne onsdagen. Ingen tro på endringer i renter eller rentebanen. Fokus kan eventuelt rettes mot uttalelser rundt nedtrapping av balansen. Nedtrapping tilsier lavere likviditet i markedet uten at det må få følger for valuta, børs eller renter i det korte bildet. USA børsene endt svakt i rødt i går etter negative signaler rundt pågående trade talks hvor markedet har priset inn en lykkelig slutt. USD sideveis, 1,1350 mot EUR og Index på 95,95. 10 års renter ligger 2,609, mens 30 års ligger 3,021. I Europa kom ZEW indeks im Tyskland noe høyere enn ventet, dog fortsatt med negative tall. Alle de store indeksene la på seg og EUR handler noe sterkere. Index på 93,60. Makro fra UK viser at økonomien er i balanse, GBPUSD 1,3250 med EURGBP på 0,8570. Inflasjonstall slippes senere i dag, konsensus er 1,8 prosent åå. I Østen er det små endringer, YEN noe svakere og handler 111,60 mot USD og 126,65 mot EUR. Metaller forsetter å handle høyere, aluminium på 1945USDt med Platinum på 856USDt. Gull prisen vaker rundt 1300USDo nivået. NOK stabil i smalt range bilde. Det er lite med makronyheter i forkant av Norges Bank møtet i morgen. EURNOK handler 9,6850 midt i siste dager rangebilde 9,65-9.70. USDNOK på 8,5400. SEKNOK omsettes 0,9270.